Een getaande huid, ook na de vakantie

Geüpdatet door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 24/08/2012 - 12h50
-A +A

PUB

De huid hydrateren met een tikkeltje bruin

De voorbije jaren zijn de zogenaamde producten voor een verlengde verzorging van de bruine huidskleur steeds populairder geworden. Het gaat meestal om hydraterende melk die verrijkt is met zelfbruinende bestanddelen. Het voordeel van dit soort producten is dat ze de dagelijkse verzorging vervangen zodat u twee vliegen in één klap slaat: de noodzakelijke hydratatie van de huid wordt gecombineerd met het verkrijgen van een getaande huid of het versterken van de reeds aanwezige bruine kleur.

Poeders en gels tegen een vale huidskleur

Om al deze inspanningen te verfijnen, is make-up nog steeds uw bondgenoot bij uitstek om uw bruine kleur niet alleen langer te behouden, maar ook om uw huid een stralend uitzicht te geven.

  • Terracotta- en andere bruinende poeders bevatten lichtreflecterende pigmenten die de bruine kleur verfraaien. Breng deze producten aan op een huid die pas gehydrateerd, maar wel droog is (zeker niet op een kleverige huid). Gebruik daarvoor een dik penseel, waarmee u cirkelvormige bewegingen maakt. Begin met de omtrek van het gezicht en schmink geleidelijk naar het midden, met een accent op de jukbeenderen.
  • Getinte bruinende gels zijn een andere optie, die wellicht beter past bij een nog uitgesproken bruine huidskleur. Gels bedekken niet, maar versterken de getaande huidskleur van de vakantie op een zeer natuurlijke wijze. En het verwijderen van de gel gebeurt doodeenvoudig met water en zeep.
Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 21/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste le 24/08/2012 - 12h50
Bekijk dit artikel
PUB