PUBLICITÉ

Een evenwichtige voeding voor een gezond lichaamsgewicht

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 22/05/2007 - 00h00
-A +A

Het gaat niet om het verliezen van vijf kilo of meer in zo weinig mogelijk tijd, maar wel om een gezond lichaamsgewicht en een evenwichtige voeding zonder honger te lijden. In deze tiende week vindt u nog meer recepten voor heel wat lekkers!

PUB
Overzicht

Menu 1

Koude kreeftensoep
Nee, u hoeft geen dure levende kreeft te kopen om deze soep te maken!
Ingrediënten
Voor vier personen.

Paprika: 1
Trostomaten: 4
Diepvrieskreeft: 1
Visfumet: 50 cl
Witte wijn: 15 cl
Peperbolletjes: 4
Xérès azijn: 1 soeplepel
Saffraan: 1/2 dosis
Room: 2 soeplepels
Basilicum: 4 blaadjes
Zout, peper

Verwijder de schil van de paprika, snij hem in twee, haal de zaadjes en de witte stukjes weg en snij hem fijn in kleine dobbelsteentjes. Doe hetzelfde met de tomaten en zet dat alles even aan de kant.
Warm de visfumet met de witte wijn en de peperbolletjes. Als het geheel begint te koken voegt u de kreeft toe. Laat tien minuutjes koken vanaf het moment dat het water weer begint te borrelen. Haal de kreeft er uit, laat hem afkoelen en pel hem. Zet het vlees van de staart even in de koelkast. Peuter het vlees uit de pootjes, zet het opzij en snij het karkas in stukken.
Doe het kreeftenkarkas opnieuw in de pan met bouillon en laat het vijftien minuutjes lichtjes koken.
Filter de bouillon, doe hem opnieuw in de pan en laat hem vijf minuten inkoken. Voeg de paprika, de tomaat en het vlees uit de poten toe en laat een minuutje koken waarna u mixt. Haal de pan van het vuur en voeg de azijn toe, een halve dosis saffraan en twee soeplepels room. Breng op smaak met peper en zout, laat de soep afkoelen en zet hem drie uur in de koelast.
Snij de staart van de kreeft in fijne plakjes. Verdeel ze over de borden of doe ze in de soepterrine. Giet de koude soep erover heen en werk af met een blaadje basilicum.

Kip gevuld met kruiden
Vul een braadkip met een mengeling van tijm, rozemarijn, salie, bieslook en peterselie. Terwijl u de kip braadt overgiet u ze regelmatig met witte wijn. Laat de kip na het braden even rusten op aluminiumfolie.

Courgettespannetje
Snij de courgettes in dobbelsteentjes en bak ze aan in een pan met een lepel olijfolie. Voeg zout en peper toe en laat 10 minuutjes bakken en voeg voor het opdienen fijngehakte kruiden toe.

Menu 2

Velouté van bruine bonen met salie
Peulvruchten zijn rijk aan vitamines, minerale zouten, vezels en koolhydraten die noodzakelijk zijn voor een evenwichtige voeding.

Ingrediënten
Voor vier personen.

Courgettes: 2
Look: 4 teentjes
Bruine bonen: 1 blik
Salie: 3 takjes
Tijm: 1 takje
Rozemarijn: 1 takje
Kippenbouillon: 1 blokje
Room of light room: 2 soeplepels
Zout, peper

Schil de courgettes en de lookteentjes en snij ze in stukjes. Laat de bonen uitlekken en doe ze in een pan met de courgettes, de look, de salie, tijm, rozemarijn en een blokje kippenbouillon. Voeg water toe zodat alles bedekt wordt. Dek af en laat vijftien minuten zachtjes koken.
Haal de tijm en de rozemarijn er uit en leng de soep indien nodig aan. Breng op smaak met zout en peper en dien meteen op met een beetje room.

Carpaccio van kip met champignons
Snij een gerookte kippenfilet in heel fijne schelletjes. Maak een haksel van champignons met veel citroen, dobbelsteentjes verse tomaten en uiringetjes van rode uien en leg het op de carpaccio.

Ingelegde worteltjes en uitjes met honing
Kook de worteltjes in rondjes en een ui in vier gesneden op een zacht vuurtje in een pan met een koffielepel honing. Denk af tijdens het gaar koken en meng regelmatig. Voeg indien nodig een beetje water toe.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 22/05/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een evenwichtige voeding voor een gezond lichaamsgewicht Geüpdatet op 29/05/2007 - 00h00

Het gaat niet om het verliezen van vijf kilo of meer in zo weinig mogelijk tijd, maar wel om een gezond lichaamsgewicht en een evenwichtige voeding zonder honger te lijden. In deze elfde week nog meer recepten, van een stoofpotje met konijn, tot een...

Als manlief en de kinderen geen groenten lusten Geüpdatet op 20/09/2005 - 00h00

Groenten kunnen heel wat ziektes helpen voorkomen en zijn dus onmisbaar in onze voeding. Krijgt u ze thuis niet verkocht? Maak dan eens soep. Het kost u minder tijd dan u denkt, zeker als u met een drukpan werkt. Als u de opgegeven hoeveelheden verdu...

Meer artikels