PUBLICITÉ

Een evenwichtig menu voor de slanke lijn

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 19/10/2004 - 00h00
-A +A

Een eenvoudig en smakelijk menu, arm aan vetten, bereid met seizoensproducten, dat een evenwichtige voeding brengt voor de hele familie, zonder het risico van gewichtstoename. En waarmee zelfs gewichtsverlies mogelijk is.

PUB

Wortelvelouté

Ingrediënten voor 4 personenWortelen: 10 groteRoom: 1 eetlepelMaak de wortelen schoon. Snijd ze in stukjes en laat ze in een beetje water in de snelkookpan koken. Mix en voeg eventueel water toe, naargelang de gewenste dichtheid. Voeg de room toe.

Lauwe mosselsalade met linzen

Ingrediënten voor 4 personenMosselen: 2 literSjalotten: 4Rode uien: 2Selderij: 1 takPlatte peterselie: 1/2 bosjeWitte wijn: 2 glazenLinzen uit blik in eigen nat: 300 gDijon-mosterd: 1 koffielepelSherry-azijn: 1 eetlepelOlijfolie: 1 eetlepelZout, peperMaak de mosselen schoon en verwijder de baarden zorgvuldig. Schil en hak de sjalotjes fijn. Schil en snijd de uien in fijne ringen. Was de selder, verwijder de blaadjes en dep ze droog op keukenpapier. Maak de blaadjes peterselie los en hak ze met de schaar.Doe de mosselen in een grote kookpot met de helft van de gehakte sjalotten en de witte wijn. Bestrooi met peper. Laat ongeveer 10 minuten koken en schud daarbij meerdere keren aan de pot, zodat de mosselen worden gedraaid en allemaal opengaan. Verwarm de linzen in hun sap. Doe de mosselen uit de pot. Filter het kookvocht en laat tot ongeveer de helft inkoken. Haal de mosselen uit de schaal en bewaar ze in een slaschaal. Maak de vinaigrettesaus met de Dijon-mosterd, Sherry-azijn, olijfolie, de rest van de gehakte sjalotjes, het ingekookte kookvocht, zout en peper. Laat de linzen uitlekken en voeg ze samen met de rode uiringen, de selderblaadjes en de vinaigrettesaus toe in de slaschaal. Meng. Bestrooi met gehakte peterselie. Lauw opdienen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 19/10/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
2008, het jaar van de aardappel Geüpdatet op 29/01/2008 - 00h00

De Verenigde Naties hebben 2008 uitgeroepen tot Internationaal jaar van de aardappel. Dat gebeurde op vraag van de wereldvoedselorganisatie FAO (Food and Agriculture Organisation) die de aardappel erkent als basisvoedsel voor de wereldbevolking. Een...

Een evenwichtige voeding voor een gezond lichaamsgewicht Geüpdatet op 22/05/2007 - 00h00

Het gaat niet om het verliezen van vijf kilo of meer in zo weinig mogelijk tijd, maar wel om een gezond lichaamsgewicht en een evenwichtige voeding zonder honger te lijden. In deze tiende week vindt u nog meer recepten voor heel wat lekkers!

Op het menu : peren Geüpdatet op 18/02/2003 - 00h00

Niks zo heerlijk als een rijpe peer die in de mond smelt. Peren zijn vooral 's winters in trek omdat het aanbod van fruit in dat seizoen beperkt is. Maar er bestaan heel wat variëteiten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn.

Meer artikels