PUBLICITÉ

Een efficiënt voedingsbeheer van het gezin

Geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 07/09/2012 - 11h49
-A +A

Een gezin goed voeden is geen kinderspel!

Er komt van alles bij kijken: budgetbeheer, het tijdrovende boodschappen doen, het koken zelf, om nog niet te vergeten dat de maaltijd ook evenwichtig en lekker moet zijn.

Kortom: de traditionele huishoudelijke activiteit is vandaag meer een wedstrijdparcours geworden.

Enkele pistes om u beter te organiseren en de inkopen beter te beheren.

PUB

Vergeet de supermarkt!

Maak even de balans op. De helft van uw zaterdag gaat op aan eten inslaan voor de week.

U komt uitgeput thuis na een ellenlange zoektocht door de winkelgangen met een winkelkarretje dat almaar zwaarder wordt, daarna moet het hele vrachtje in de koffer van uw auto geladen worden, dan nog alle zakken en manden van de garage de lift in sleuren tot in uw appartement.

Bovendien hebt u meer geld uitgegeven dan gepland omdat u allerlei  prullen hebt gekocht die u niet echt nodig hebt.

U hebt zich laten verleiden door de aanbiedingen, door producten die aan de kop van de gangen zijn uitgestald, en/of u bent gezwicht voor het gebedel van de kinderen als u die per ongeluk hebt meegenomen.

Het is moeilijk om de vele verleidingen in de supermarkt te weerstaan.

Alles is er trouwens op gericht - het werk van marketingspecialisten - om u zo veel mogelijk te doen kopen. Ze hebben zelfs vastgesteld dat klanten de helft minder met hun ogen knipperen als ze door de wandelgangen van een supermarkt lopen.

Met andere woorden: we bevinden ons dan een in een toestand van hypnose waarbij onze hersenen vertraagd werken en een groot deel van hun redeneervermogen kwijt zijn. Dat leidt tot impulsieve aankopen.

Groenten en fruit

Groenten en fruit in de supermarkt hebben vaak lang in koelkamers gelegen voor u ze koopt. Dat komt de smaak en de voedingswaarde niet ten goede.

Als er in uw buurt ‘s zaterdags of de zondagvoormiddag een markt is, koopt u beter daar uw groenten en fruit.

Er staan altijd kleine producenten (almaar vaker ook biologische) waar u een beter aanbod kunt vinden. En u kunt uw kinderen er wel mee naartoe nemen. Het is een goede manier om hun voedseleducatie aan te vullen en hen het onderscheid te leren tussen een courgette en een aubergine!

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 10/09/2012 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 07/09/2012 - 11h49
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe bewaart u verse producten? Geüpdatet op 20/12/2016 - 11h49

Verse producten - vlees, vis, zuivelproducten en kaas - bederven snel, de ene al wat sneller dan de andere. Hoe behandelt u de verse producten die u gewoonlijk koopt het best om te voorkomen dat u ze moet weggooien of een voedselvergiftiging oploopt?

Versheid van voedingswaren: hoe moet u ze bewaren… Geüpdatet op 21/08/2015 - 12h23

…en voedselvergiftigingen voorkomen? U weet het vast wel: alle bacteriën houden van warmte. In een warme omgeving gaan zich ze massaal vermeerderen en maken ze u ziek. Bewaar uw voedingswaren dus zo dat ze supervers blijven. We zetten de basisregels...

Eten op reis: gevaren en oplichterij Geüpdatet op 24/07/2015 - 09h20

Voeding en voedingswaren spelen een belangrijke rol als we op vakantie zijn. Reizigersdiarree of turista oplopen, is geen pretje en kan uw vakantie compleet vergallen. Minder erg, maar heel onaangenaam is slecht eten op restaurant of op de terugweg n...

Meer artikels