PUBLICITÉ

Een broodje gezond?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 16/01/2007 - 00h00
-A +A

Steeds meer mensen eten 's middags buitenhuis en kopen snel een broodje. Is dat goed of slecht voor de gezondheid? Bestaat er zoiets als een broodje gezond?

PUB

De diversiteit van fast-food

Fast-food restaurants en snackbars hebben de steden overspoeld. Overal waar je maar komt kan je een broodje of een andere snelle hap kopen. Gelukkig kan men op straat, in winkels, aan een toog of in een snackbar ook wat anders eten dan een saai broodje.
Het aanbod is uitgebreider dan ooit, van soep tot wokgerechten, yoghurt en Zweedse broodjes met zalm, vegetarische snacks en ook hot-dogs, een stuk quiche of een van de vele panini. Sommige zaken bieden ook zuivel- en andere producten aan die vetarm zijn. En dan zijn er ook nog de klassieke stokbroden. Een broodje kan vandaag zowat alle vormen aannemen, van pita en briochebrood tot volkoren en granenversies.

De goede keuze

Er is vandaag veel meer keuze dan ooit. Zowat overal kan men suikerarme of suikerloze drankjes kopen, yoghurt, fruit en een broodje met rauwkost.
Het is dus perfect mogelijk om voor een gezonde lunch te kiezen waarbij de verschillende voedselgroepen waaruit een maaltijd moet bestaan, vertegenwoordigd worden. Ook variatie is mogelijk: een zetmeelhoudend voedingsmiddel (brood), groenten (rauwkost en groenten in broodjes, slaatjes, enz.), fruit (compote, fruitsla, vers fruitsap, fruittaartje, enz.), een zuivelproduct (light yoghurt, platte kaas, kaas in een broodje...) en een drank (water, thee, light drankje, enz.).
Het is aan u om een goede keuze en een goede combinatie te maken. Veel zaken bieden een volledige maaltijdformule aan, maar die zijn daarom nog niet evenwichtig samengesteld.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 16/01/2007 - 00h00 Nutritionnellement, le mag, n°3, november 2006.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Weet u wat te kiezen voor de lunch? Gepubliceerd op 10/02/2016 - 10h44

Het is niet makkelijk om als je werkt tijdens een korte lunchpauze een volwaardige en evenwichtige maaltijd te nemen. Maar dat wil nog niet zeggen dat u zich moet neerleggen bij een ongezonde lunch . Ook in een broodjeszaak kunt u gezonde keuzes make...

Welk broodje op kantoor? Gepubliceerd op 24/11/2014 - 10h57

De lunch wordt op kantoor vaak in alle haast genomen omdat we vooral geen tijd willen verliezen. Maar welk al dan niet zelfgemaakt broodje zal u gezond en fit houden?

Voeding bij diëten: mijd de valkuilen en hardnekkige misvattingen Geüpdatet op 17/03/2014 - 13h20

Sommige voedingsmiddelen worden ten onrechte als gezondheidsproducten beschouwd. Andere hebben dan weer, ook ten onrechte, een slechte reputatie. Laat u dus niet misleiden, maar leer de valkuilen te ontwijken. Anders zou al uw moeite om kilo’s kwijt...

Fastfood: kwaliteit boven kwantiteit Geüpdatet op 15/01/2008 - 00h00

Ook al spelen porties een rol, toch toont een studie aan dat het eten van een portie fastfood in één keer of in verschillende kleine porties de hoeveelheid geconsumeerd voedsel niet beïnvloedt. Het maakt niet uit hoe u het eet, wat telt in een hambur...

Meer artikels