PUBLICITÉ

Een broodje gezond?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 16/01/2007 - 00h00
-A +A

Steeds meer mensen eten 's middags buitenhuis en kopen snel een broodje. Is dat goed of slecht voor de gezondheid? Bestaat er zoiets als een broodje gezond?

PUB

De diversiteit van fast-food

Fast-food restaurants en snackbars hebben de steden overspoeld. Overal waar je maar komt kan je een broodje of een andere snelle hap kopen. Gelukkig kan men op straat, in winkels, aan een toog of in een snackbar ook wat anders eten dan een saai broodje.
Het aanbod is uitgebreider dan ooit, van soep tot wokgerechten, yoghurt en Zweedse broodjes met zalm, vegetarische snacks en ook hot-dogs, een stuk quiche of een van de vele panini. Sommige zaken bieden ook zuivel- en andere producten aan die vetarm zijn. En dan zijn er ook nog de klassieke stokbroden. Een broodje kan vandaag zowat alle vormen aannemen, van pita en briochebrood tot volkoren en granenversies.

De goede keuze

Er is vandaag veel meer keuze dan ooit. Zowat overal kan men suikerarme of suikerloze drankjes kopen, yoghurt, fruit en een broodje met rauwkost.
Het is dus perfect mogelijk om voor een gezonde lunch te kiezen waarbij de verschillende voedselgroepen waaruit een maaltijd moet bestaan, vertegenwoordigd worden. Ook variatie is mogelijk: een zetmeelhoudend voedingsmiddel (brood), groenten (rauwkost en groenten in broodjes, slaatjes, enz.), fruit (compote, fruitsla, vers fruitsap, fruittaartje, enz.), een zuivelproduct (light yoghurt, platte kaas, kaas in een broodje...) en een drank (water, thee, light drankje, enz.).
Het is aan u om een goede keuze en een goede combinatie te maken. Veel zaken bieden een volledige maaltijdformule aan, maar die zijn daarom nog niet evenwichtig samengesteld.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 16/01/2007 - 00h00 Nutritionnellement, le mag, n°3, november 2006.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ