PUBLICITÉ

Een bril om u (nog) mooier te maken

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 31/12/2013 - 07h32
-A +A

Of het nu gaat om een gewone bril of een zonnebril, brillen zijn 'in'. We hebben voor u een aantal aandachtspunten verzameld om u te helpen een bril te kiezen die u onweerstaanbaar zal maken.

PUB

Een bril kiezen: de eerste aanbevelingen

De vorm van het gezicht heeft invloed op het design van het montuur, terwijl de persoonlijkheid een rol speelt bij de stijl van de bril (materiaal, kleuren).

Gewoonlijk wordt aangeraden de blik niet te onderbreken.
Het montuur moet de lijn van de wenkbrauwen volgen en het oog moet goed in het midden van het glas staan, terwijl het onderste deel van de bril de jukbeenderen nooit mag raken, ook niet wanneer u glimlacht. Vergeet dit laatste niet uit te proberen wanneer u een bril past.

U moet er tot slot voor zorgen dat de pootjes van de bril niet tegen de slapen drukken.

Nu u de basisgegevens kent, moet u alleen nog het montuur kiezen dat het beste past bij uw morfologie.

Een bril voor elke gezichtsvorm

Ronde gezichten accentueren het jeugdig aspect met een rond montuur.
Is het echter de bedoeling de gelaatstrekken te verfijnen, dan moet u eerder opteren voor een vierkante of rechthoekige bril. 

Vierkante gezichten met een uitgesproken kaak hebben meer baat bij een rond montuur, dat de gelaatstrekken verzacht en hun hoekig aspect breekt.
Een fijn montuur maakt het gezicht dan weer langer en verfijnt het. Wees toch maar voorzichtig met geometrische en zeer gestileerde vormen die de gelaatstrekken kunnen verstrakken en die beter passen bij ovale of ronde gezichten.

Vrouwen met een driehoekig gezicht, met andere woorden met een overheersend voorhoofd of een overheersende kaak (omgekeerde driehoek), kiezen beter geen breed montuur en geen brede en lage glazen. Ze kiezen beter een fijne bril om hun smal gezicht tot zijn recht te laten komen.
Minimalistische monturen, met enkel een structuur aan de bovenkant van de bril of zonder structuur rond de glazen, zijn zeer geschikt. De zogenaamde 'vlindermodellen' passen eveneens zeer goed bij dit type morfologie. Ze herstellen het evenwicht in het gezicht door de verschillen in verhouding tussen het voorhoofd en de kin weg te werken.

En tot slot: wie een ovaal gezicht heeft, mag zich verheugen, aangezien in dit geval alles toegelaten is!

Initialement publié par Muriel Luypaerts, schoonheidsjournaliste le 23/05/2011 - 16h12 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 31/12/2013 - 07h32

Hartelijk dank aan opticien Alain Afflelou voor zijn advies.

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
De kunst van het schminken voor wie een bril draagt Geüpdatet op 26/04/2010 - 00h00

Zich schminken is niet eenvoudig voor wie een bril draagt. Ten eerste, omdat het niet gemakkelijk is met een vaste hand te werken wanneer men niet perfect kan zien, maar ook en vooral omdat door de corrigerende glazen de ogen er 'anders' gaan uitzien...

Ook achter het stuur is een zonnebril verplicht Gepubliceerd op 13/08/2013 - 08h55

Op het strand, in de bergen of gewoon in de stad is het aanbevolen een zonnebril te dragen om zich te beschermen tegen de gevaren van zonnestralen. Ook autobestuurders krijgen de raad om met het oog op hun vakantie hun ogen te laten onderzoeken en ee...

Daltonisme: over chromosomen en kleuren Geüpdatet op 26/12/2001 - 00h00

Daltonisme (kleurenblindheid) is niet alleen de meest voorkomende, maar ook de best gekende stoornis van zien van kleuren (dyschromatopsie). Deze oculaire pathologie wordt gekenmerkt door een stoornis van de perceptie en de differentiatie van kleuren...

Progressieve glazen: een geluk of een beproeving? Geüpdatet op 20/06/2011 - 17h49

Met progressieve of multifocale glazen kunt u van op elke afstand goed en duidelijk zien. Ze bieden de ideale oplossing om zowel presbyopie (ouderdomsverziendheid) te corrigeren als een andere gezichtsstoornis zoals hypermetropie (verziendheid), asti...

Meer artikels