PUBLICITÉ

Blog : " Blog diëtetiek "

Een boterhamdoos voor het evenwicht?

Article créé le 26/05/2015 - 12h35 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 08/06/2015 - 11h21
-A +A

De «boterhammaaltijd» is niet altijd de meest evenwichtige maaltijd van de dag. Ze bestaat uit veel brood en daarnaast een sneetje kaas of ham… Op zich is daar niets mis mee, maar een echt voorbeeld is het evenmin. Hoe maakt u van de boterhammaaltijd een volwaardige aanvulling op de maaltijden die thuis op tafel komen?

PUB

De boterhamdoos en het voedingsevenwicht

Toch eerst dit: zelfs de simpelste boterhamdozen met kaas en/of ham zijn niet «slecht» voor kinderen. Maar dan moet u aan deze maaltijd een stuk fruit en groenten toevoegen en in de mate van het mogelijke volkorenbrood in plaats van wit brood gebruiken. Zo’n menu is helemaal op zijn plaats in een evenwichtige voeding. Maar u kunt de boterhammaaltijd nog verbeteren, ook zonder dat u er ’s ochtends meer tijd dan nodig voor moet uittrekken. Ziehier enkele ideetjes.

 

Groenten om te knabbelen

Halen uw kinderen vaak hun neus op als er groenten op tafel komen? Leg de groenten dan in makkelijk te eten staafjes of voorgesneden stukjes in de doos naast de boterhammen, dan zijn ze misschien aantrekkelijker. De boterhamdoos is zeker niet de juiste plek om uw kind te proberen te verzoenen met iets wat het niet lust. U bent er dan niet bij om het aan te sporen, zodat de zo gehate groenten vaak rechtstreeks de vuilnisbak in gaan. Maar voor de rest kan alles wat uw kind wel lust in de boterhamdoos. Rauwe, mooi geschilde en in stukjes gesneden groenten, maar ook gekookte groenten. Zolang ze maar in de handen genomen kunnen worden zonder dat die al te vies worden, kunnen ze mee de boterhamdoos in. Denk maar aan broccoli, boontjes, zoete aardappel, enz. Het rijtje is eindeloos!

 

Billet initialement publié le 26/05/2015 - 12h35 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 08/06/2015 - 11h21
Ce billet fait partie du blog : Blog diëtetiek
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ