PUBLICITÉ

Een apotheek online - en betrouwbaar!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/11/2008 - 00h00
-A +A

Geneesmiddelen op het internet kopen? Wie dit hoort, denkt meteen aan de vele gevaarlijke namaakgeneesmiddelen en aan de kans om in het buitenland producten te kopen die bij ons niet in de handel verkocht mogen worden. Toch zou het jammer zijn om het kind met het badwater weg te gooien, want het kopen van geneesmiddelen op afstand heeft ook wel voordelen…

PUB

Geneesmiddelen aan huis geleverd?

Thuis (of op het werk) geneesmiddelen geleverd krijgen, heeft een aantal voordelen. Er zijn in België weliswaar meer dan genoeg apotheken, maar de openingsuren (en vooral het feit dat ze op zaterdag sluiten) zijn niet altijd compatibel met de werkuren. Een apotheek heeft bovendien maar een beperkte stock. Als die het product dat u wilt niet in voorraad heeft, moet het besteld worden… en moet u nog eens tijd maken om het te gaan oppikken. En net dat maakt het aanbod op de website www.newpharma.be zo verleidelijk. Alle geneesmiddelen waarvoor geen voorschrift vereist is, zijn er te koop, naast een brede waaier van drogisterijartikelen (cosmetica, hygiëne, enz.). Als u vóór 12 uur bestelt, krijgt u de waren 's anderendaags geleverd (uitgezonderd weekend en feestdagen).

De nadelen...

Maar niet alles is rozengeur en maneschijn in de nieuwe wereld van de online apotheek (het Koninklijke besluit dat de handel legaliseert dateert pas van september 2008). De leveringskosten zijn vrij hoog - 5,90 euro per zending - en de levering is pas gratis voor aankopen vanaf 75 euro, een moeilijk haalbare limiet tenzij men een groepsbestelling plaatst. Maar het grootste nadeel is het wegvallende contact met de apotheker. De raad die deze deskundige verstrekt, is vaak niet te onderschatten en is afwezig bij rechtstreekse levering van de zending. Maar misschien wordt het binnenkort mogelijk om de bestelling van geneesmiddelen rechtstreeks in de apotheek te laten leveren. Zo kunnen we profiteren van de uitgebreide stock van de virtuele apotheek en tegelijk ook raad vragen aan de apotheker. Goed om te weten is ook dat newpharma.be niet alleen geneesmiddelen online verkoopt, maar ook de bijhorende informatie verstrekt.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/11/2008 - 00h00 www.newpharma.be
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Werkt uw apotheker voor u? Geüpdatet op 18/05/2009 - 00h00

De apotheker is een belangrijke gezondheidsspecialist, die we gewoonlijk bezoeken voor kleine gezondheidsproblemen, maar soms ook voor ernstige ziekten. Maar maakt u eigenlijk voldoende gebruik van al wat uw apotheker u te bieden heeft?

Een kwaliteitslabel voor de parafarmacie! Geüpdatet op 06/03/2007 - 00h00

Vermageringspillen, voedingssupplementen en plantaardige schoonheidsproducten: ze liggen sinds enige tijd massaal in de apotheekrekken. Om de consument zijn weg te helpen vinden in het aanbod, heeft de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) beslist om e...

Meer artikels