PUBLICITÉ

Een aantal misvattingen over cellulitis

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/04/2015 - 11h29
-A +A

Cellulitis is een normaal fenomeen, meestal van hormonale oorsprong, dat 80 van alle vrouwen treft, ongeacht hun leeftijd of lichaamsgewicht.

Wat weet u over deze kwaal waar vrouwen doorgaans een hekel aan hebben?

PUB

1) Cellulitis ontstaat onder invloed van hormonen.

Onder invloed van de hormonen slaan de vetcellen (adipocyten) meer vet op en zetten ze uit. Daardoor worden de lymfevaten samengedrukt, die de afvalstoffen moeten elimineren. De lymf kan haar uitscheidingsfunctie niet langer vervullen, wat de retentie van water en toxines bevordert.

2) Cellulitis is geen vet.

Cellulitis ontstaat als de vetcellen vet opslaan en daardoor uitzetten. Dat veroorzaakt ook waterretentie, maar cellulitis is wel degelijk vetophoping.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 19/05/2005 - 00h00 en geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/04/2015 - 11h29
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Lipolyseverbod: wat zijn nu de oplossingen tegen cellulitis? Geüpdatet op 06/06/2011 - 18h57

Onlangs werd in Frankrijk de lipolyse behandeling van cellulitis verboden. Ook al is deze techniek in België legaal, toch past het zeer voorzichtig te zijn. We moeten ons nu dus afvragen op welke methoden we nog een beroep kunnen doen in de strijd te...

Cellulitis: niet alleen genetisch! Geüpdatet op 22/04/2008 - 00h00

Is cellulitis erfelijk? Gedeeltelijk wel. Als u wilt weten hoe u oud zult worden, dan ligt het antwoord vaak bij moeders en grootmoeders. Maar dat is nog geen reden om te denken dat u er zelf niets aan kan of hoeft te doen!

Vijf strategieën tegen cellulitis op de dijen Geüpdatet op 25/07/2011 - 12h16

Cellulitis zijn zeer plaatselijke vetophopingen in typisch vrouwelijke zones. Hoe raakt u af van dit weinig esthetische fenomeen en krijgt u uw mooie figuur terug , zonder de beruchte rijbroek ?

Technieken om cellulitis te bestrijden: hoe werken ze? Gepubliceerd op 20/07/2017 - 13h46

Cellulitis - of de beruchte sinaasappelhuid - kan op veel manieren worden aangepakt. Misschien hebt u al een afslankingscrème , ultrasone geluidstrillingen of de techniek van het kneden en rollen uitgeprobeerd… Maar weet u ook wat er precies in de ve...

Meer artikels