PUBLICITÉ

Eczeem op video

Vidéo publiée le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 16/07/2013 - 10h03
-A +A

PUB

Eczeem is een veel voorkomende huidkwaal. In algemene zin betekent 'eczeem' een huidontsteking die een jeukende, rode plek op de huid veroorzaakt. Op de eczeemplek kunnen zich blaren vormen, er kan zich vocht afscheiden en de plek kan gaan schilferen. Net als astma en hooikoorts wordt eczeem als een allergieziekte beschouwd, maar het kan ook door emotionele spanningen worden veroorzaakt.

Eczeem kan actief worden als de huid aan een irriterende of allergieverwekkende stof wordt blootgesteld. De allergieverwekker wordt herkend door speciale cellen van het immuunsysteem. Die cellen geven dan bepaalde chemicaliën af, die de jeuk en de rode vlekken veroorzaken. Door krabben kan de huidbeschadiging nog erger worden.

Om de eczeemaanvallen in toom te houden moet je de huid beschermen tegen uitdroging en tegen besmetting met irriterende en allergieverwekkende stoffen. Ook kan behandeling door een arts bijdragen aan het beheersen en verminderen van de symptomen.

Vidéo initialement mise en ligne le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 16/07/2013 - 10h03
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ