PUBLICITÉ

Echinacea: ondoeltreffend tegen winterkwaaltjes?!

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 30/08/2005 - 00h00
-A +A

Echinacea dreigt zijn reputatie te verliezen als (preventie)middel tegen verkoudheid, griep en andere winterkwaaltjes, als we de conclusies mogen geloven van een Amerikaanse studie met meer dan 400 vrijwilligers.

PUB

Een paardenmiddel?

Echinacea is in de Verenigde Staten en Canada de meest verkochte geneeskrachtige plant. De Indianen gebruikten het als tegengif bij slangenbeten, om insectenbeten en verwondingen te verzorgen en om keel- en tandpijn te verlichten. De Europeanen van hun kant gebruikten het om de blessures van hun paarden te behandelen. Echinacea versterkt de afweer en heeft ontstekingswerende, antiallergische, antibiotische en wondhelende eigenschappen.

Groen licht van de WGO

De studie onderzocht de - reële of vermeende - deugden van Echinacea angustifolia, het extract dat door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) werd goedgekeurd bij de behandeling van de symptomen van verkoudheid. Maar opgelet: er zijn heel wat producten te koop op basis van echinacea, en die verschillen sterk wat de gebruikte plantenonderdelen, de samenstelling of het productieproces betreft.

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 30/08/2005 - 00h00 Turner, R. The New England Journal of Medicine, July 28, 2005 ; vol 353 : pp 341-348.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ