PUBLICITÉ

Dyshidrosis

Gepubliceerd op 18/09/2003 - 00h00
-A +A

Hieronder verstaat men een blaasjesaandoening aan handen en voeten met een eczeemachtig karakter. De naam duidt op een gestoorde functie van de zweetklieren.

PUB

Vooral de dikke hoornlaag aan handpalmen en voetzolen geeft aan de vorming van de blaasjes die niet door kunnen breken, een zeer bepaald karakter. De aandoening treedt in de regel symmetrisch op en moet als eczeem worden beschouwd.Men kent bij dit eczeem ook een droge vorm, de dyshidrosis sicca, die vooral in de zomer in de handpalmen en aan de vingers kan optreden. De vochtafscheiding is hierbij te gering om blaasjes te geven. Men ziet een schilfering optreden om randvormig opstaande schilferkragen.

Gepubliceerd op 18/09/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Misschien is het wel eczeem? Gepubliceerd op 10/11/2017 - 13h47

Eczeem , vandaag vaker atopische dermatitis genoemd, is een huidaandoening die veel voorkomt bij kleine kinderen, maar soms wordt ze pas op volwassen leeftijd vastgesteld. Hoe herkent u ze?

Overdadig zweten: de oplossing met Botox Geüpdatet op 22/05/2015 - 16h21

Overdadig zweten is volkomen goedaardig, maar berokkent nogal wat mensen flink wat hinder in het dagelijkse functioneren. Voor de meeste mensen volstaan deodorants om de zweetproductie te stoppen en geurtjes te verdoezelen, maar mensen met hyperhydro...

Jeukende huid: waarom moet ik toch krabben? Geüpdatet op 16/08/2011 - 14h19

Jeuk of pruritus in het medisch jargon is een veel voorkomende kwaal met heel uiteenlopende oorzaken. We zetten de voornaamste oorzaken op een rijtje en geven u enkele tips om het ongemak te verlichten of zelfs van de jeuk af te raken.

Meer artikels