PUBLICITÉ

Drukkousen: draag ze!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 29/01/2013 - 11h25
-A +A

Drukkousen zijn een goed middel tegen vaatlijden, een aandoening waaraan meer dan één derde van de bevolking lijdt.

Eén op de drie patiënten draagt ze echter niet, omdat ze niet comfortabel zitten of niet mooi ogen.

Laten we deze al te vaak verwaarloosde behandelingen even onder de loep nemen.

PUB

Opgelet: er zijn steunkousen en drukkousen

Steunkousen zijn louter preventief, drukkousen zijn therapeutisch.

Steunkousen werken ook alleen in op de oppervlakkige bloedvaten. Vandaar dat ze bijvoorbeeld aangeraden worden om zware benen te voorkomen.

Drukkousen verminderen de uitzetting van de aders en verhinderen dat het bloed naar de voeten stroomt. Ze oefenen druk uit op de benen, versnellen de veneuze terugstroom, verminderen de pijn, verlichten de benen en vertragen de evolutie van vaataandoeningen.

 

U moet drukkousen wel dragen natuurlijk!

Drukkousen worden nog altijd weinig gedragen, ook al zijn er nieuwe stoffen ontwikkeld en zijn ze esthetischer dan vroeger.

Heel wat mensen verdragen ze niet. Dat is zeker het geval als ze niet aangepast zijn aan de benen van de patiënt. Want we hebben niet allemaal dezelfde morfologie!

Kousen waarvan de degressieve druk van de voet naar de dij te sterk is, dreigen een kneveleffect te geven en de symptomen nog te verergeren.

Vandaar dat het belangrijk is om uw tijd te nemen en de juiste keuze te maken. Drukkousen moet u rustig kunnen passen, in de apotheek of in speciaalzaken. In het begin kunnen ze last veroorzaken, maar als u een geschikt model gevonden hebt, moeten ze zeker verlichting en comfort bieden.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 03/08/2004 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 29/01/2013 - 11h25
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Veneuze insufficiëntie: steun gevraagd Geüpdatet op 12/09/2006 - 00h00

Zware benen, spataderen, krampen in bed en oedemen wijzen op problemen met de terugkeer van het veneus bloed. Wanneer het bloed in de voeten beland, ondervindt het moeilijkheden om weer terug te stromen naar het hart. Bij veneuze insufficiëntie of an...

Steunkousen gaan spataders tegen Geüpdatet op 31/05/2010 - 00h00

Er bestaan verscheidene therapieën en behandelingen om het verschijnen van nieuwe spataders af te remmen en zware benen te verlichten, zoals onder meer steunkousen. Een woordje uitleg.

Middeltjes om zware benen te verlichten Gepubliceerd op 03/05/2016 - 17h02

Met het mooie weer kunnen we eindelijk onze zomerkleren bovenhalen en ons humeur wat opkrikken. Maar voor mensen met zware benen begint nu vaak de ellende! Enkele eenvoudige middeltjes om uw benen te verlichten.

Meer artikels