PUBLICITÉ

Drugs opsporen in een plasje

Gepubliceerd door Dr. Peter Mareen op 24/02/2004 - 00h00
-A +A

8% van de jongeren gebruikt minstens één keer per week drugs. Ouders zijn meestal zeer bezorgd wanneer zij vermoeden dat hun kind drugs gebruikt. Erover praten is de boodschap. Een urinetest kan een controlemiddel zijn.

PUB

Cannabis

De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen bevroeg in de eerste helft van 1999 bijna 48.000 leerlingen in middelbare scholen. Uit dit onderzoek blijkt dat 8% van hen minstens één keer per week drugs gebruikt. Bijna 12% gebruikt minder dan één keer per week drugs. Het gaat vooral om cannabis (marihuana of hasjiesj).

Urinetest als oplossing?

Het is voor ouders moeilijk om louter op basis van gedrag of uiterlijk af te leiden of hun kind drugs gebruikt of ermee gestopt is. Een urinetest lijkt een oplossing om hierover duidelijkheid te krijgen. Biedt het werkelijk de uitweg voor dit delicate probleem of pakt u het beter anders aan?

Gepubliceerd door Dr. Peter Mareen op 24/02/2004 - 00h00 Vereniging voor alcohol en andere drugproblemen. Drugs en urinetesting. Een folder voor ouders. www.druglijn.be
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Cannabis: de voorkeur van de Belgen Geüpdatet op 01/04/2002 - 00h00

Zopas werd het Belgian National Report on Drugs 2001, een rapport van het Instituut voor Volksgezondheid over drugs, gepubliceerd. De situatie wordt alsmaar onrustwekkender: het gebruik van illegale drugs blijkt alsmaar toe te nemen.

Risicofactoren van hepatitis C: een stand van zaken Geüpdatet op 29/10/2002 - 00h00

De risicofactoren van overdracht van het hepatitis-C-virus (HCV) zijn veranderd. Vóór 1992 werd de besmetting vooral opgelopen door het gebruik van intraveneuze drugs en bloedtransfusies. Nu is de lijst nog langer.

Aids beteugelen! Geüpdatet op 02/03/2002 - 00h00

Aids (acquired immuno-deficiency syndrome of verworven immunodeficiëntiesyndroom) wordt veroorzaakt door een infectie met het humane immunodeficiëntievirus (HIV). Vroeger liep de ziekte snel fataal af, maar de behandeling is er aanzienlijk op vooruit...

Cannabis, hoe zit het bij de jongeren? Geüpdatet op 03/02/2014 - 11h39

Cannabis is de meest gebruikte illegale drug bij jongeren. Vier op de tien jongeren van zeventien verklaren al cannabis te hebben gebruikt. In Europa horen de Belgische jongeren bij de grootste cannabisgebruikers (vijfde plaats op 36 landen). Welke f...

Meer artikels