PUBLICITÉ

Drie sleutelvragen bij een dreigende relatiebreuk

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 27/04/2017 - 14h56
-A +A

Een koppel dat al lang samen is, heeft hoe dan ook zware crisissen doorstaan. Soms staat de relatie daardoor zelfs op springen. Hoe kan zo'n koppel de juiste beslissing nemen?

En welke vragen moeten beide partners zich stellen om een klaardere kijk te krijgen op hun probleem?

PUB

Kunnen we samen gelukkig zijn?

Het antwoord ligt niet altijd voor de hand. Beide partners moeten rekening houden met hun beperkingen. Het antwoord kan ook negatief zijn, afhankelijk van hun wensen en verzuchtingen. "Nee, het soort leven dat jij wilt, kan mij niet gelukkig maken. Ik heb een andere leefomgeving nodig dan jij." Soms blijkt integendeel duidelijk dat er weliswaar communicatieproblemen zijn, maar dat beide partners hetzelfde willen en vaststellen dat ze wel degelijk samen gelukkig kunnen zijn.

Kunnen we elk de nodige inspanningen leveren om samen gelukkig te worden?

Het ligt immers voor de hand dat in crisisperioden ieder water in de wijn moet doen en een stap moet zetten in elkaars richting. Kan dat? Als je me iets vraagt, en ik weet dat ik er niet op kan antwoorden, dan moet ik je dat eerlijk zeggen. "Jij wilt dat wel, maar ik kan het niet, wegens mijn karakter, mijn morele principes of om andere redenen…"

Initialement publié par Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 13/12/2005 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 27/04/2017 - 14h56
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe praat u met uw kinderen over seksualiteit? Gepubliceerd op 22/08/2011 - 17h29

Da's een vraag die vaak gesteld wordt en die ook veronderstelt dat er daarvoor zoiets bestaat als een standaardmethode. Maar is het wel de juiste vraag, en moeten we ons niet veeleer afvragen: "Waarom moeten we met onze kinderen praten over seksualit...

Meer artikels