PUBLICITÉ

Drie afslankingsmassages om thuis te doen

Gepubliceerd door Jessica Xavier, schoonheidsjournaliste op 24/05/2017 - 14h46
-A +A

Hebt u een buikje? Zware benen? Dijen en billen die niet echt strak zijn? Ziehier drie afslankingsmassages om zelf te doen en er tegen de zomer slanker uit te zien.

Vetkussentjes, een opgeblazen gevoel, vochtophoping ...  een afslankingsmassage is een handig en cruciaal steuntje in de rug om thuis komaf te maken met die ongemakken, op een moment dat het u uitkomt. Sonia Pétrau-Gay is kinesist in een centrum voor thalassotherapie* en geeft ons haar tips voor afslankende zelfmassages met drie technieken: kneden en rollen, drainage en drukmassages.

PUB

Massage tegen cellulitis

Te behandelen zone: dijen, vetkussentjes, zitvlak

Techniek: "De techniek van het kneden en rollen is de beste manier om vetophopingen door cellulitis kwijt te raken. Het kneden en rollen geeft goede resultaten, ongeacht het soort cellulitis," aldus Sonia Pétrau-Gay. Om u goed en correct te masseren, neemt u een stevige laag huid tussen duim en wijsvinger; knijp er diep in en draai in alle richtingen om de intercellulaire wanden van de cellulitis los te maken en soepeler te maken. Als u van onderen naar boven masseert, stimuleert u tegelijkertijd de lymfecirculatie.

Hoe vaak? Eén keer per dag. "Dit type massage kan ietwat pijnlijk zijn, vooral als de cellulitis al vrij diep zit. Het belangrijkste is dat u de weefsels goed losmaakt. Geleidelijk aan zullen ze soepeler worden en zal de massage minder pijnlijk worden. U kunt de massage dan langer doen en ze vaker herhalen."

En afslankingscrèmes? "Een afslankingscrème op basis van cafeïne is een goed idee. Voor het kneden en rollen moet u wel grip op uw huid hebben; als die te glad is, zal het moeilijker gaan. Misschien kunt u de afslankingscrème dus beter meteen na de massage aanbrengen." Extra weetje: om de effecten van het kneden en rollen te versterken, is het belangrijk om daarnaast ook voldoende te bewegen.

Massage om opgeblazen gevoel te bestrijden

                        

Te behandelen zone: de buik

Techniek: als u na het eten makkelijk last hebt van een opgeblazen gevoel, zal deze massage u helpen om u minder opgeblazen te voelen. "Om de darmtransit te stimuleren, maakt u met het platte gedeelte van uw hand cirkelvormige bewegingen met de wijzers van de klok mee”, raadt de kinesist aan. “U kunt ook met gebalde vuist kloppen en intussen die cirkelvormige bewegingen maken, ook met de wijzers van de klok mee. Het kloppen heeft een vibrerend effect dat het opgeblazen gevoel vermindert."

Hoe vaak? Meerdere keren per dag, "zodra u dat opgeblazen gevoel krijgt", maar niet onmiddellijk na het eten. Iedereen moet zelf het moment vinden dat het meest comfortabel is.

Extra weetje: "zelfmassage via de ademhaling is een van de efficiëntste massages. Adem diep in en maak een bolle buik; trek uw buik daarna bij het uitademen zo ver mogelijk in. Doe deze massage met het middenrif zo vaak mogelijk zodat u het op de duur automatisch gaat doen."

Gepubliceerd door Jessica Xavier, schoonheidsjournaliste op 24/05/2017 - 14h46
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Twee massagetechnieken voor strakke dijen Gepubliceerd op 18/03/2013 - 11h50

De massagetechniek "kneden en rollen" is bekend ter bestrijding van cellulitis . Maar er bestaan ook andere types van massage voor wie strakkere dijen wil . Enkele massagetips om de weefsels meer te doen bewegen en een mooie strakke huid te krijgen.

Cellulitis: twee doeltreffende remedies Gepubliceerd op 19/02/2013 - 14h03

Cellulitis is de gezworen vijand van vrouwen, ongeacht of ze nu te veel kilo's heeft of niet. De aandoening kan heel lokaal voorkomen op de heupen, of verspreid op de billen en dijen. Maar in beide gevallen is cellulitis onesthetisch en tast ze ons z...

Technieken om cellulitis te bestrijden: hoe werken ze? Gepubliceerd op 20/07/2017 - 13h46

Cellulitis - of de beruchte sinaasappelhuid - kan op veel manieren worden aangepakt. Misschien hebt u al een afslankingscrème , ultrasone geluidstrillingen of de techniek van het kneden en rollen uitgeprobeerd… Maar weet u ook wat er precies in de ve...

Meer artikels