PUBLICITÉ

Doping

Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent Tips voor sporters. Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met doping: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.

PUBLICITÉ
Populaire artikels van de week
Wat is hematocriet? Gepubliceerd op 28/04/2015 - 14h48

Het hematocriet gehalte wordt door sporters vaak beschouwd als een indicator van hun conditie. Hoe hoger het gehalte, des te beter! De realiteit zit echter veel complexer in mekaar.

Over het gebruik van cannabis door sporters Gepubliceerd op 03/03/2015 - 15h57

Cannabis onderscheidt zich als de belangrijkste oorzaak van doping bij de huidige generatie sporters . Wat is het verband tussen cannabis en sport ? Een woordje uitleg over dit verschijnsel.

Doping: efedrine is dodelijk! Geüpdatet op 25/03/2003 - 00h00

Enkele sterfgevallen in de sportwereld hebben de aandacht van de Amerikaanse Senaat gewekt voor efedrine en efedra, producten die massaal gebruikt worden als doperende of afslankende voedingssupplementen. Uit een studie is gebleken dat ze niet alleen...

Eerste slachtoffer van doping : het hart Geüpdatet op 11/02/2003 - 00h00

Doping kan hoge bloeddruk veroorzaken, en hoge bloeddruk is een risicofactor van hart- en vaatziekten, wat bij inspanning kan leiden tot een infarct. De artsen willen opnieuw waarschuwen voor de gevaren van doping.

Meer artikels