Goed, gezond en evenwichtig eten valt aan te leren! Fouten kunnen we allemaal maken, maar het is nooit te laat om bij te sturen en onze eetgewoonten te verbeteren. Spoor uw voedingsfouten op en stel uw koers bij. Het zal uw gezondheid en uw conditie ten goede komen!

- U werkt meestal met:
- Rood vlees:
- Producten met minder suiker (gebak, frisdrank, desserts…) zijn:
- Een glas water drinken aan het begin van de maaltijd is:
- Zout voegt u meestal toe:
- Het is beter om producten te mijden:
- De lichtste maaltijd van de dag moet:
- U gebruikt meestal:
- Als u enkele kilo’s kwijt wilt, is het eerste wat u moet laten:
- De waterkwestie:
U werkt meestal met:
Koolzaadolie.
Dit is het allicht bekende verhaal van omega 3 en omega 6, twee groepen van meervoudig onverzadigde vetzuren.
Bij een teveel aan omega 6 treedt deze laatste groep in concurrentie met omega 3. En dat is precies wat er vandaag aan de hand is. Daarom is het ook aan te raden om meer omega 3 te gebruiken (koolzaadolie, walnotenolie, vis…) en minder omega 6. Die laatste groep zit vooral in industrieel bewerkte producten zoals taart, gebak, koffiekoeken, beignets… en ook in zonnebloemolie!
Rood vlees:
Mag, maar met mate.
Rood vlees mag zeker nog altijd op het menu staan, maar het is aan te raden om de magerste stukken te kiezen en het gebruik ervan af te wisselen met wit vlees en vis. Opgelet: een stuk vlees of iets soortgelijks bij elke maaltijd (middag- en avondmaal) is niet nodig. Maak bijvoorbeeld eens peulvruchten klaar. Ook die leveren eiwitten.
Rood vlees is een interessante leverancier van ijzer, en vrouwen durven al eens ijzer te kort hebben.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Volgende pagina