PUBLICITÉ

Dieet: tips om het jojo-effect te vermijden

Dossier publié le 30/04/2015 - 17h07
-A +A

Het jojo-effect is het weer bijkomen na een vermageringsdieet. Dat terugwinnen van de met bloed en tranen kwijtgeraakte kilo’s - en na elk dieet zijn het er wat meer - is heel demotiverend en ook gevaarlijk voor de gezondheid. Het effent namelijk het pad voor obesitas.

Hoe kunt u het jojo-effect vermijden? Hoe stabiliseert u uw gewicht na een vermageringsdieet? Enkele praktische tips. 

PUB

PUBLICITÉ
Lees ook
Diëten: wat is een gevaarlijk dieet en waarom? Geüpdatet op 30/04/2014 - 12h02

In de lente zijn allerlei diëten waarmee we nog snel enkele kilo’s willen kwijtraken voor de zomer heel populair. Al deze snelle vermageringskuren, of crashdiëten zijn gevaarlijk. Ze effenen allemaal het pad voor obesitas. Sommige kunnen zelfs onze g...

Wanneer en hoe afvallen? Gepubliceerd op 16/06/2014 - 17h23

U bent een paar kilootjes meer, u hebt er een paar verloren, daarna bent u weer aangekomen ... U vindt uzelf te dik en u weet geen raad meer en komt op een vrije dag dan ook liever niet onder de mensen... Wel, u bent niet alleen! Maar bent u echt wel...

We worden te dik! Geüpdatet op 01/06/2004 - 00h00

DRIE miljoen Belgen hebben een te hoog lichaamsgewicht. Dat blijkt uit een onderzoek van het Obesitas Forum, een nieuwe vereniging opgericht door twee Belgische artsen. Tijd om af te slanken!

Jojodiëten: de weegschaal als vijand nr. 1 Gepubliceerd op 05/05/2015 - 16h06

Wie heeft er niet al eens enkele overtollige kilo’s willen kwijtraken? Dat op zich is niet zo moeilijk, alleen komen ze er soms in geen tijd weer bij… Dat is het beruchte jojo-effect : vermageren om nog makkelijker te verdikken.

Meer artikels