PUBLICITÉ

Dieet: kunnen we zondigen toestaan?

Geüpdatet door Candice Leblanc, gezondheidsjournaliste op 08/01/2013 - 11h52
-A +A

Diëten doe je niet zomaar in twee weken.

Je eetgewoonten en levensstijl veranderen, is een langetermijnproject, en onderweg struikelt iedereen vroeg of laat al eens.

Dat hoeft echter niet per se een mislukking te betekenen. Tekst en uitleg...

PUB

Tijdens een dieet: zondigen of hervallen?

Stel: iemand wil op lange termijn vermageren, maar zondigt af en toe, met andere woorden: hij of zij houdt zijn dieet niet altijd vol. We hebben het dan niet over de zoetigheidjes die men zichzelf af en toe gunt en die zelfs nodig zijn om door te zetten.

Nee, het gaat om echt 'controleverlies', om overdaad. Dat kan variëren van te overvloedige maaltijden tot echte vreetbuien of boulimie (twee grote pakken chips verorberen, zich volproppen met vette fastfood, de koelkast leegplunderen enz.).

Iedereen die wil afslanken, weet echter dat zoiets onvermijdelijk is. Niemand ontsnapt eraan.

Het is geen ramp!

Af en toe even zondigen, betekent allerminst dat u een loser bent, geen wilskracht hebt of niet gemotiveerd bent. U bent tenslotte ook maar een mens, met zijn sterkten en zwakten.

Eens zondigen luidt dus zeker niet het einde of de mislukking in van uw dieet! Het is trouwens zelden zichtbaar op de weegschaal, op voorwaarde uiteraard dat het beperkt is in de tijd. En dat u niet voortdurend bezwijkt voor de verleiding...

Initialement publié par Candice Leblanc, gezondheidsjournaliste le 03/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Candice Leblanc, gezondheidsjournaliste le 08/01/2013 - 11h52
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Is het eiwitdieet een wonderdieet? Gepubliceerd op 09/01/2012 - 16h58

Eiwitdiëten zijn heel radicaal, toch slaan ze nog altijd goed aan en dat zeker na de feesten. Ze maken deel uit van een echte business en beloven een spectaculair gewichtsverlies . Is argwaan hier aan de orde?

Slechte adem tijdens een dieet Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h37

Het is bekend dat sommige diëten een slechte adem geven . Om welke diëten gaat het en hoe komt dat? Maar vooral: wat valt eraan te doen?

Afslanken: dé valkuil van de lente Gepubliceerd op 20/03/2015 - 10h06

Nu de lente begint, worden we weer overspoeld met informatie over vermageringskuren . Hoe kunnen we voorkomen dat we in die jaarlijks terugkerende val trappen?

Meer artikels