PUBLICITÉ

Dieet: fruit en groenten naar hartenlust!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/07/2007 - 00h00
-A +A

De effectiviteit van een dieet lijkt niet alleen afhankelijk te zijn van een beperking van vetstoffen. Meer fruit en groenten eten is een strategie die blijkbaar tot betere resultaten leidt dan een dieet zonder vetstoffen.

PUB

Over de effectiviteit van diëten zijn de mensen het dikwijls niet eens en, uitgezonderd gevaarlijke diëten, is het ook heel moeilijk om vast te stellen welke diëten op lange termijn tot de beste resultaten leiden.
Deze uiterst eenvoudige studie bewijst dat fruit en groenten een doorslaggevende rol spelen.
Goed uitgekozen en rijkelijk geïntegreerd in de gerechten garanderen ze u een dieet met een verlaagde hoeveelheid calorieën. Dit is in elk geval interessanter dan een dieet met weinig vetstoffen.

Dieet zonder vetstoffen of dieet met fruit en groenten

Er werd een groep samengesteld van zeventig vrouwen die leden aan zwaarlijvigheid. De helft kreeg nauwkeurige instructies om een vetarm dieet te volgen. De andere helft van de deelneemsters moest de hoeveelheid vetstoffen beperken en mocht tegelijkertijd naar hartenlust fruit en groenten eten.

Fruit en groenten maken het verschil

Eén jaar later hadden alle deelneemsters gewicht verloren. Dat gewichtsverlies was wel groter bij de groep fruit en groenten: 8 kg tegen 6 kg voor de groep vrouwen die een vetarm dieet volgden.

Uiteindelijk blijkt dat de vrouwen die een dieet volgen op basis van veel fruit en groenten meer eten, minder honger hebben en toch meer gewicht verliezen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/07/2007 - 00h00 Ell-Martin J.A. et coll., Am. J. Clin. Nutr., 85 (6) : 1465-77, 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Diëten zijn geen wondermiddelen Geüpdatet op 08/02/2005 - 00h00

Heel wat mensen gaan op dieet, en het uitgebreide gamma diëten versterkt die trend alleen maar. Toch bestaan er bitter weinig gegevens over hun doeltreffendheid en hun gevolgen voor de gezondheid. Deze studie vergeleek vier diëten met elkaar.

Wat is het Dash-dieet? Gepubliceerd op 28/04/2017 - 11h03

DASH is de nieuwste hype in de wereld van de diëten , althans in de Verenigde Staten en Canada. Alle medische instanties en voedingsautoriteiten zijn er vol lof over. En net zoals het wasmiddel met dezelfde naam doet het twee dingen in één keer: het...

Welk is het doeltreffendste dieet? Geüpdatet op 23/03/2009 - 00h00

Elke maand, of toch bijna, komt iemand met een nieuw dieet op de proppen. Het gevolg is dat men door de bomen het bos niet meer ziet en dat zelfs wetenschappers moeite hebben om te bewijzen welke diëten het doeltreffendst zijn om gewicht te verliezen...

Meer artikels