PUBLICITÉ

Diabetes: permanente plagerijen en isolement

Gepubliceerd door Isabelle Eustache : Aanpassing: Dr. Philippe Burton op 09/11/2001 - 00h00
-A +A

Door de alarmerende progressie is diabetes een zeer groot probleem voor de volksgezondheid geworden. De WGO vindt dan ook dat de bevolking beter moet worden geïnformeerd en dat de patiënten zelf beter moeten worden opgeleid. Diabetes is namelijk een sluipende ziekte die op lange termijn ernstige verwikkelingen kan veroorzaken.

PUB

De patiënten uit hun isolement halen

Er moeten maatregelen worden genomen om de patiënten, die voortdurend verplicht zijn uitleg te geven en zichzelf te verantwoorden in het dagelijks leven, uit hun isolement te halen.

Een epidemie die slecht onder controle is

Het aantal patiënten met type 1 diabetes (vooral jongeren en kinderen) of type 2 diabetes (vaker mensen van middelbare leeftijd die zwaarlijvig zijn of overgewicht hebben) stijgt constant over de hele wereld. Dat komt door de veroudering van de bevolking en door de toenemende obesitas. België telt meer dan 230.000 diabetespatiënten.

Gepubliceerd door Dr. Philippe Burton op 09/11/2001 - 00h00 Le Quotidien du Médecin, nr. 6990, woensdag 17 oktober 2001
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een paspoort voor diabetespatiënten... Geüpdatet op 14/03/2003 - 00h00

Sinds begin maart bestaat er een paspoort voor mensen met type 2 diabetes. Het paspoort dient niet om deze patiënten te inventariseren, maar wil hen toegang geven tot een groter aantal gezondheidszorgen, waarvoor ze minder moeten betalen.

Type 2 diabetes is een te voorkomen ziekte Gepubliceerd op 08/02/2017 - 14h29

In 90% van de gevallen kan het optreden van type 2 diabetes worden voorkomen. De levenswijze speelt een belangrijke rol bij het optreden van die beschavingsziekte die epidemische proporties aanneemt. De preventie zou reeds in de kinderjaren moeten st...

Diabetes: rekentalent helpt! Geüpdatet op 08/07/2008 - 00h00

Een recent onderzoek toont aan dat diabetici die niet dol zijn op wiskunde ook patiënten zijn die hun diabetes minder goed onder controle hebben. Lijkt het verband tussen beiden ver gezocht? Niet noodzakelijk.

Meer artikels