PUBLICITÉ

DASH verkozen als beste dieet in de USA

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/06/2011 - 12h31
-A +A

Voedingsdeskundigen hebben de 20 populairste diëten in de Verenigde Staten zorgvuldig geanalyseerd. Het dieet dat het best scoort, is het DASH-dieet. DASH of Dietary Approaches to Stop Hypertension probeert hoge bloeddruk te bestrijden via de voeding.

PUB

Nummer 1: DASH-dieet

DASH is een globaal dieet dat een gevarieerde voeding nastreeft. Het sluit geen enkele voedingscategorie uit, maar raadt wel aan om matig te zijn met zout, suiker, frisdranken, vet en rood vlees. Het DASH-dieet is ook rijk aan kalium, magnesium, calcium, eiwitten en vezels, stoffen die zouden bijdragen tot een verlaging van de bloeddruk.

Op de tweede plaats komt het bekende mediterraan dieet. Net als het DASH Dieet biedt dit dieet bescherming tegen cardiovasculaire aandoeningen. Nog vermeldenswaard is het Weight Watchersdieet dat een vierde plaats haalt (na het TLC Dieet). Het Atkinsdieet eindigt op de voorlaatste plaats.

 

Rangschikking opgesteld op basis van 5 criteria

Om deze rangorde te verkrijgen werd elk dieet aan de hand van 5 criteria geëvalueerd:

  1. Gewichtsverlies op korte termijn
  2. Gewichtsverlies op lange termijn
  3. Gebruiksvriendelijkheid
  4. Voedingswaarde
  5. Veiligheid of risico’s
  6. Preventie van diabetes
  7. Preventie van cardiovasculaire ziektes
Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/06/2011 - 12h31

http://health.usnews.com/best-diet/best-overall-diets, juni 2011.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
DASH-dieet verkozen tot beste dieet Gepubliceerd op 28/11/2011 - 15h51

Het DASH-dieet (dieet tegen hypertensie) is in de Verenigde Staten twee keer tot beste dieet van het jaar verkozen. Een goede gelegenheid om deze nieuwe formule waarin evenwicht centraal staat even onder de loep te nemen.

Wat is het Dash-dieet? Gepubliceerd op 28/04/2017 - 11h03

DASH is de nieuwste hype in de wereld van de diëten , althans in de Verenigde Staten en Canada. Alle medische instanties en voedingsautoriteiten zijn er vol lof over. En net zoals het wasmiddel met dezelfde naam doet het twee dingen in één keer: het...

Diëten zijn geen wondermiddelen Geüpdatet op 08/02/2005 - 00h00

Heel wat mensen gaan op dieet, en het uitgebreide gamma diëten versterkt die trend alleen maar. Toch bestaan er bitter weinig gegevens over hun doeltreffendheid en hun gevolgen voor de gezondheid. Deze studie vergeleek vier diëten met elkaar.

Wat als u eens meer ging letten op uw kalium? Gepubliceerd op 24/11/2015 - 16h10

Kalium is een mineraal zout waarover weinig gesproken wordt, behalve dan misschien over de vochtafdrijvende eigenschappen ervan. Het zit in heel veel voedingsmiddelen en we gaan er makkelijk van uit dat we geen tekort hebben. Maar dat klopt niet alti...

Meer artikels