PUBLICITÉ

Dankbaar zijn voor het leven geeft meer energie

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 18/01/2010 - 00h00
-A +A

Aan het begin van het jaar maken we allemaal goede voornemens. Daarmee geven we ons verlangen om ons beter te voelen en een beter mens te zijn een duwtje in de rug. Maar om die beloftes na te komen moeten we ook genoeg positieve energie hebben om ze uit te voeren. Ziehier een tip om u te helpen deze goede voornemens door te zetten.

PUB

Goede voornemens maken is nog maar het begin


Een goed voornemen maken - bijvoorbeeld iets in u of rondom u veranderen - is al de eerste stap naar succes. Weten wat men wil is essentieel. Maar weten wat men wil volstaat niet om het te bereiken. U moet ook genoeg energie hebben om de dingen in beweging te zetten.

We piekeren en beklagen ons te veel


Onze zorgen zitten ons in de weg, onze grenzen storen ons, onze tekorten ontmoedigen ons... We piekeren te vaak en te veel. En dat kan ons gaan remmen en verhinderen dat we vooruitkomen. Het is natuurlijk belangrijk dat we ons bewust zijn van onze grenzen en tekorten, maar als we er volledig in verzinken en ons erop fixeren, geraken we er niet meer uit. Misschien moeten we dus maar eens ophouden om te blijven rondcirkelen in dat negatieve in of rondom ons en onze blik op iets anders richten?

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 18/01/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Mediteren en mindfulness, een anti-stressoefening Gepubliceerd op 04/08/2016 - 09h31

Psychologe Stéphane Roy geeft hieronder een korte oefening om u te laten proeven van de weldoende effecten van mediteren . Deze vorm van aanwezig-zijn bij onszelf en bij onze gedachten heeft haar doeltreffendheid bewezen in het beheersen van stress,...

Maak uw dromen waar! Geüpdatet op 20/01/2004 - 00h00

U hebt ongetwijfeld een droom die u had willen verwezenlijken, maar die u onhaalbaar lijkt. Een kinderdroom, een grandioze droom zoals in de film. In de loop van de jaren hebt u er echter een streep onder getrokken. Jammer, maar that's life, zeker? H...

Meer artikels