PUBLICITÉ

Daar is de nieuwe chocolade!

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist en voedingsdeskundige op 19/09/2006 - 00h00
-A +A

Genieten van een heerlijk stukje chocolade gaat vaak gepaard met een schuldgevoel. . . Het is zo lekker, maar ook zo rijk aan foute voedingsstoffen! Maar wat als chocolade ook goed is voor de gezondheid? Dat is wat een nieuw soort chocolade beweert...

PUB

De kennis over chocolade neemt toe

Dat chocolade rijk is aan suikers en vetstoffen valt niet te ontkennen, maar daarnaast biedt chocolade ook heel wat troeven, op voorwaarde dat men het in bescheiden hoeveelheden eet. De laatste jaren kwam er bovendien een nieuw soort chocolade op de markt. Chocolade die rijk zou zijn aan anti-oxydanten met een weldoend effect, met soja of groene thee, wat de spijsvertering zou bevorderen, en ga zo maar door. De tijd van chocoladerecepten met alleen maar cacao, boter, suiker en cacaoboter is voorbij. Het meest opmerkelijke voorbeeld is wellicht de chocolade die anti-oxydanten bevat.

Cacao is goed voor het hart

De afgelopen vijf jaren hebben wetenschappers almaar meer bewijzen voor de stelling dat flavanolen (krachtige anti-oxydanten) die in cacaobonen zitten, kunnen bijdragen tot de gezondheid van het hart en een goede bloedcirculatie.
De flavonolen zouden de circulatie verbeteren en de bloeddruk doen dalen door het ontspannen van de bloedvaten door een stimulatie van een vasodilaterend gas, nitrietzuur. Dezelfde stoffen zouden ook bijdragen tot de preventie van de vorming van klontertjes en tot de bescherming van de cellen, dankzij hun anti-oxyderend effect. De troef van cacao is de grote hoeveelheid flavanolen die het bevat, meer dan in rode wijn, thee en bepaalde fruit- en groentesoorten die ook heel wat flavonolen bevatten.

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist en voedingsdeskundige op 19/09/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ