PUBLICITÉ

Cryolipolyse, weg met het buikje!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/01/2014 - 17h33
-A +A

Sommige mensen volgen het ene wonderdieet na het andere en raken toch niet van de hardnekkige vetrolletjes in hun buikzone af. Cryolipolyse kan voor hen een oplossing zijn.
Met deze techniek kunt u uw figuur pijnloos en zonder moeite verbeteren.

We hadden hierover een interview met dr. Catherine de Goursac*.

PUB

Cryolipolyse (of coolsculpting) is een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie voor een aantal heel specifieke lichaamszones. De techniek wordt vooral gebruikt om komaf te maken met vetkussentjes die met sporten en diëten niet weg te krijgen zijn. Dat is onder meer het geval voor de vetrolletjes in de buikzone. Het is een lokale en pijnloze vermageringsmethode waar geen verdoving, injecties of voorbereiding bij te pas komen.

Wat is het principe van de cryolipolyse?

Eind 19e eeuw stelde men vast dat ruiters die ‘s winters te paard reden minder vet hadden in de lichaamszones die contact hadden met het koude zadel. In de jaren 2000 – een heel eind later dus – hebben wetenschappers aangetoond dat vetcellen heel gevoelig zijn voor koude en werd ook het eerste vermageringstoestel ontwikkeld dat koude produceert om vetcellen af te breken. Zo is de cryolipolyse ontstaan. Dat gebeurde in het Wellman Institute in Boston, een filiaal van Harvard.

Hoe werkt het?

De vetcellen worden vernietigd door koude met behulp van een machine waaraan een cryode® vastzit (een soort elektrode die gebruikt wordt in behandelingen met vloeibaar stikstof). Die cryode is uitgerust met zogenaamde platen van Peltier (om de koude over te dragen). Via een zuigsysteem wordt deze cryode® aangebracht op de vetplooi om de binnenkant van de "vetrol" af te koelen tot een temperatuur van zo’n 3 tot 4 graden. Door die lokale afkoeling gaan de vetten kristalliseren en worden de vetcellen vervolgens afgebroken. De omringende cellen worden niet beschadigd, want alle andere cellen in ons lichaam zijn minder gevoelig voor koude dan onze vetcellen. De naburige weefsels blijven dus intact.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/01/2014 - 17h33

Interview met dr. Catherine de Goursac.
* Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde, lid van de raad van bestuur van de Franse artsenvereniging (AFME) (www.afme.org) en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ