PUBLICITÉ

Cryolipolyse: nieuwe techniek om cellulitis te behandelen

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 19/11/2012 - 16h26
-A +A

Op 11 april 2011 werd er per decreet een zo goed als volledig verbod op de toepassing van de lipolysetechnieken afgekondigd.

Sindsdien is er een nieuwe technologie ontwikkeld om cellulitis te bestrijden. Cryolipolyse, zoals ze heet, is de vernieling van vetcellen met koude.

We hadden een interview met dr. François Turmel, specialist esthetische geneeskunde*.

PUB

Wat houdt cryolipolyse in voor de bestrijding van cellulitis?

 

Dr. François Turmel: cryolipolyse is een nieuwe technologie om vetweefsel op selectieve en niet-invasieve manier te verwijderen.

Het is een eenvoudige techniek waar geen operatie aan te pas komt. Er zijn dus geen littekens en er is ook geen anesthesie nodig.

   

Hoe gaat cryolipolyse in zijn werk?

Eigenlijk is het lipolyse door koude. Vetcellen worden vernietigd door ze te laten afkoelen tot 3° Celsius.

Uit onderzoek in 2008 is gebleken dat de vetcellen onder de huid in een gecontroleerde situatie van nature gevoeliger zijn voor koude dan de andere weefsels.

De nabije elementen zoals de bloedvaten of het zenuwstelsel zijn veel minder gevoelig voor koude en blijven dus intact.
Hierdoor kunnen de adipocyten of vetcellen op een natuurlijke manier afsterven zonder de omringende weefsels te beschadigen. 

Een transducer trekt de te behandelen zone vacuüm en koelt die intussen af (selectieve cryotechnologie). De vetcellen of adipocyten die extra gevoelig zijn voor de kou, worden zo vernietigd en de vetlaag wordt minder dik.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 19/11/2012 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 19/11/2012 - 16h26

Interview met dr. François Turmel, esthetisch arts, http://docteurfrancoisturmel.com.* Dr. François Turmel, specialist esthetische geneeskunde, interuniversitair diploma obesitas, veroudering en esthetica van de oppervlakteweefsels, voorzitter van het Franse 'Institut national de formation sur la prévention du vieillissement'.

http://docteurfrancoisturmel.com/

 

 

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Marjolein

Ik kan niet anders zeggen, dan dat het werkt!
Bij NewShape in Elspeet heb ik een kuur van 3x gedaan voor mijn buik/love handles. Na 3 behandelingen was ik 13 centimeter kwijt, zonder er verder bij te lijnen! Let wel goed op dat je je laat behandelen met een apparaat dat medisch en klinisch is gekeurd. Een kuur van 3 kost bij Esther 645,- Euro.

MissMarple

Dag, ik heb een vraag, hoe lang duurde het na de eerste behandeling dat je resultaat zag? Groet Emma

PUBLICITÉ
Lees ook
Cryolipolyse, weg met het buikje! Geüpdatet op 22/01/2014 - 17h33

Sommige mensen volgen het ene wonderdieet na het andere en raken toch niet van de hardnekkige vetrolletjes in hun buikzone af. Cryolipolyse kan voor hen een oplossing zijn. Met deze techniek kunt u uw figuur pijnloos en zonder moeite verbeteren. We h...

Technieken om cellulitis te bestrijden: hoe werken ze? Gepubliceerd op 20/07/2017 - 13h46

Cellulitis - of de beruchte sinaasappelhuid - kan op veel manieren worden aangepakt. Misschien hebt u al een afslankingscrème , ultrasone geluidstrillingen of de techniek van het kneden en rollen uitgeprobeerd… Maar weet u ook wat er precies in de ve...

Behandelingen voor cellulitis: wat werkt en wat niet? Gepubliceerd op 29/09/2016 - 09h30

Laten we er geen doekjes om winden: aan cellulitis is niet zo heel veel te doen. Geen van de remedies heeft ook een blijvend resultaat. Toch worden er heel wat oplossingen aangeboden! We scheiden het kaf van het koren.

Meer artikels