PUBLICITÉ

Courgettesoep met smeerkaas

Recept aangemaakt op 04/01/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste-voedingsadviseur op 05/05/2014 - 16h08
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 kg courgettes
50 cl gevogeltebouillon
4 porties smeerkaas
1 bot platte peterselie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de courgettesoep met smeerkaas

Was de courgettes, snij de uiteinden af en snij de courgettes in stukken.
Doe ze in een kookpot, giet de bouillon erbij en laat ongeveer 20 minuten pruttelen.

Was intussen de peterselie, dep droog, stroop de blaadjes af en hak die grof. Hou 2 eetlepels apart.

Snij de kaas in stukken, doe ze samen met de rest van de peterselie bij de soep en laat nog eens 5 minuten koken.
Mix de soep tot ze mooi homogeen is.

Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Doe de apart gehouden peterselie erbij en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste-voedingsadviseur le 04/01/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste-voedingsadviseur le 05/05/2014 - 16h08
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Vivke

bij de ingrediënten staat 50 cl gevogeltebouillon....is dat niet een beetje weinig voor 1 kilo courgettes?

bettje

50 cl = 500 ml. Goed voor een dik soepje, zoals op de foto ! Kan even goed met een groentenbouillon..... :-))

peilanson

Hoe kan je nou smeerkaas in blokjes snijden en moet de courgette niet geschild worden????

PUBLICITÉ