PUBLICITÉ

Contraceptie: kies de methode die het best bij u past

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 24/09/2007 - 00h00
-A +A

De keuzen van een contraceptivum is een belangrijke kwestie. De doeltreffendheid van een methode wordt namelijk grotendeels bepaald door het goed gebruik ervan. De methode moet ook passen bij de levensstijl. Nog altijd zijn er heel wat vrouwen die een anticonceptiemethode niet toepassen zoals het hoort wat tot ongewenste zwangerschappen en zwangerschapsonderbrekingen kan leiden.

PUB

1) Wanneer kan men een spiraaltje laten aanbrengen?

Wanneer men maar wilt
Wanneer men geen kinderen meer wenst.

Een spiraaltje kan men laten aanbrengen wanneer men wilt. Het kan makkelijk weer verwijderd worden en vanaf dan is de vrouw weer 'normaal' vruchtbaar. In tegenstelling tot wat men vaak hoort beweren, is het spiraaltje niet voorbehouden aan vrouwen die al heel wat (gewenste) kinderen hadden. Dit anticonceptivum is er voor vrouwen van welke leeftijd dan ook en biedt het voordeel dat men niet elke dag op een vast uur een pil moet nemen.

2) Hoe vaak vergeet de helft van de vrouwen die de pil nemen om een pil te nemen?

Eén keer per maand.
Eén keer per drie maanden.

Dat blijkt uit een enquête die uitgevoerd werd in februari 2007. Het verklaart ook waarom er nog altijd zwangerschapsonderbrekingen uitgevoerd worden bij vrouwen die de pil nemen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 24/09/2007 - 00h00 Perscommuniqué van het Franse Institut national de prévention et d'éducation pour la santé (INPES) et du Ministère de la Santé, 11 september 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Spiraaltje: de weinig bekende voordelen Geüpdatet op 22/06/2004 - 00h00

De ideale contraceptiemethode bestaat niet. Vandaar dat het erop aankomt met kennis van zaken te kiezen. Ziehier enkele nuttige gegevens over het spiraaltje die u misschien een andere kijk zullen geven op dit voorbehoedmiddel.

De pil of het spiraaltje? Gepubliceerd op 30/09/2015 - 14h57

De pil is de meest gebruikte methode van anticonceptie. Het nadeel van deze methode is dat de pil dagelijks moet genomen worden. Elke vergetelheid kan leiden tot een ongewenste zwangerschap, ja zelfs tot een vrijwillige zwangerschapsonderbreking. Het...

Het spiraaltje: hét voorbehoedmiddel bij uitstek? Geüpdatet op 11/01/2005 - 00h00

Het spiraaltje is een uitstekend voorbehoedmiddel dat helaas te weinig gebruikt wordt omdat er nog altijd een aantal vooroordelen over bestaan. Toch is het een eerstaangewezen methode die voor alle vrouwen geschikt is, ook als ze nog geen kind hebben...

Meer artikels