PUBLICITÉ

Conditie: hoe begin ik met sporten?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/04/2014 - 15h35
-A +A

Voor de conditie, zowel uitwendig als inwendig, het moreel, de gezondheid...
Sportbeoefening is een onontbeerlijk ingrediënt voor wie zich goed wil voelen in zijn vel. Toch is dat niet altijd even gemakkelijk.

Terwijl bewegen voor sommige mensen vanzelfsprekend is, is het voor velen een aartsmoeilijke opdracht, een echte strijd als het ware...

PUB

Conditie is een kwestie van wilskracht

Aan sport doen is voor heel wat mensen een kwestie van wilskracht en die wilskracht is niet onuitputtelijk. We moeten er dus aan werken en het onderhouden. Het plezier zal wel komen na enkele keren, zelfs tijdens de sessies als uw spieren al meer getraind zijn en minder gepijnigd worden.

Resultaat: na oefeningen die een grote zelfcontrole vereisten, waren de studenten geneigd zich minder in te spannen voor hun sport. Als we dit team, dat gespecialiseerd is in de beweginspsychologie, mogen geloven, dan levert dit het bewijs dat sport voor velen een echte inspanning van de wil vereist en niet alleen maar uit plezier bestaat.

Hiervan uitgaande geven we u enkele raadgevingen die u kunnen helpen
om de motivatie en discipline te vinden die noodzakelijk zijn voor de beoefening van een sportactiviteit.

 

Stel een programma op om in conditie te blijven

Een ander onderzoek toont aan dat het opstellen van een programma een factor is die de beoefening van een fysieke activiteit bevordert.

Stel u dus niet tevreden met te zeggen dat u 'van plan bent aan sport te gaan doen'.

  • Stel bijvoorbeeld een trainingsschema op als u naar een fitnesscentrum gaat.

  • Of bereid mooie wandelingen voor als u wilt gaan wandelen.

Overlaad uw agenda niet met afspraakjes.
Ze worden vaak gebruikt als uitvlucht om 'later' met de beoefening van een sportactiviteit te beginnen. Bereid u dus goed voor…
Maar denk eraan dat die voorbereiding en de schema's geen voorwaarden zijn, maar alleen een hulpmiddel om aan sport te doen! Vergeet niet dat het beoefenen van de sport voorop staat.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 05/10/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/04/2014 - 15h35

K. Martin Ginis, Psychology & Health, september 2009 (via www.webmd.com)

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Sporten? Ja, maar. . . Geüpdatet op 23/10/2007 - 00h00

Ik leid een sedentair leven en heb zin om te bewegen! Maar als ik weer begin te sporten, welke voorzorgen moet ik dan nemen? Moet ik op voorhand een check-up laten doen en hoe kan ik mijn fysieke conditie evalueren?

Meer artikels