PUBLICITÉ

Compote van tomaten met abrikozencoulis

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 02/08/2016 - 14h42
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

6 middelgrote tomaten
1 vanillepeul
2 kleine takjes ijzerhard
30 gram suiker
4 tot 6 abrikozen

PUB

Bereiding compote van tomaten met abrikozencoulis

Ontvel de tomaten: dompel ze enkele seconden onder in kokend water en haal er dan het vel af. Verwijder daarna de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukken.

Doe de tomaten in een kookpot. Snij de vanillepeul in de lengte doormidden, schraap de inhoud eruit en doe dat bij de tomaten. Hou enkele takjes ijzerkruid apart voor de versiering en doe de rest bij de tomaten, samen met de suiker en een half glas water.

Breng aan de kook en laat 10 à 15 minuten op een zacht vuur pruttelen zonder deksel.

Was de abrikozen. Snij ze doormidden en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in grote stukken en mix die.

Giet de abrikozencoulis bij de tomaten. Laat alles nog eens 5 minuten pruttelen.

Giet de compote in kleine coupes. Versier met de apart gehouden blaadjes ijzerhard. Dien koel op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 02/08/2016 - 14h42
PUBLICITÉ