Compote van ijsgekoelde courgettes met munt

Recept aangemaakt op 29/07/2013 - 21h35 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

1 kilo courgettes
2 grote uien
1 teentje look
2 eetlepels olijfolie
2 citroenen
2 takjes verse munt
zout
vers gemalen peper
PUB

Bereiding van de compote van ijsgekoelde courgettes met munt


Was en droog de courgettes. Snij ze in kleine blokjes.

Pel de uien en de knoflook, hak ze fijn.

Doe de groenten in een stoofpot en giet er de olie over.

Pers de citroenen uit en doe het sap bij de groenten.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat 30 minuten stoven op een zacht vuurtje. Roer af en toe.

Proef de groenten als ze klaar zijn en breng eventueel verder op smaak.

Giet de compote in een schotel of in een kom en laat ze eerst even afkoelen.
Zet de bereiding daarna nog minstens drie uur in de koelkast tot ze door en door koud is.U kunt ze ook een halfuur in de diepvriezer zetten.

Snipper de muntblaadjes en strooi ze net voor het opdienen over de schotel.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 29/07/2013 - 21h35 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB