- Soort :
- hoofdgerechten
Ingrediënten voor 4 personen
400-500 g ratatouille
1/4 bosje peterselie
3 dunne sneetjes gedroogde ham
4 eieren
2 eetlepels room
20 g geraspte parmesaan
1 koffielepel olijfolie
Bereiding
Doe de ratatouille in een braadpot en laat hem 5 tot10 minuten al roerend inkoken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de peterselie, droog hem, stroop de blaadjes af en versnipper die.
Verwijder zorgvuldig het vet van de ham en snij die in dunne reepjes.
Breek de eieren in een kop en klop los samen met de room en de peterselie. Breng op smaak met een beetje zout en royaal peper.
Vet met een kwastje een ovenschotel in met een scheutje olijfolie.
Doe de ratatouille erin en verdeel hem gelijkmatig over de schotel.
Giet er de losgeklopte eieren over.
Strooi de parmesaan erover en zet 25 minuten in de oven.
Dien koud, lauw of warm op.