Clafoutis met ratatouille

Recept aangemaakt op 11/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 19/06/2015 - 10h03
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen

400-500 g ratatouille
1/4 bosje peterselie
3 dunne sneetjes gedroogde ham
4 eieren
2 eetlepels room
20 g geraspte parmesaan
1 koffielepel olijfolie

Bereiding

Doe de ratatouille in een braadpot en laat hem 5 tot10 minuten al roerend inkoken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de peterselie, droog hem, stroop de blaadjes af en versnipper die.
Verwijder zorgvuldig het vet van de ham en snij die in dunne reepjes.
Breek de eieren in een kop en klop los samen met de room en de peterselie. Breng op smaak met een beetje zout en royaal peper.
Vet met een kwastje een ovenschotel in met een scheutje olijfolie.
Doe de ratatouille erin en verdeel hem gelijkmatig over de schotel.
Giet er de losgeklopte eieren over.
Strooi de parmesaan erover en zet 25 minuten in de oven.
Dien koud, lauw of warm op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 11/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 19/06/2015 - 10h03
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB