PUBLICITÉ

Citroendieet

Geüpdatet door Paule Neyrat, Diëtiste op 08/03/2017 - 17h30
-A +A

Het citroendieet wordt vurig gepromoot door een groot aantal internationale sterren.

Zij stellen dat het zorgt voor hun blijvend goede vorm, schitterende teint, afwezigheid van rimpels en en beslist voorbeeldige slanke figuur.

PUB

Dit dieet is niet nieuw, het gaat terug tot de jaren '70. Er zijn diverse boeken aan gewijd, allemaal met dezelfde belofte: “uw lichaam ontgiften en risicoloos en zonder enige moeite gewicht verliezen ".

Ontgiften en gewichtsverlies zijn twee wezenlijke zorgen, het citroendieet komt dan ook geregeld in het nieuws, wat vaak schadelijke gevolgen heeft voor de maag en het evenwicht van de personen die zich aan het dieet overgeven.

Principes van het citroendieet

Stelregel: dat een slechte spijsvertering aan de basis ligt van gewichtstoename.

Plotselinge vermoeidheid overdag, een wisselvallig humeur, de moed in de schoenen, een fletse huid of acne en regelmatige darmstoornissen zijn hiervan een uiting. Deze kwalen zouden zorgen voor ophoping van giftige stoffen en afdrijving van vet tegengaan.

Citroensap zou de spijsvertering bevorderen en ook in staat zijn tot het oplossen van vet en regulering van de bloedglucosespiegel (het suikergehalte van het bloed). Alles zou dan ineens weer in orde zijn en u zou probleemloos afvallen en een perzikhuidje krijgen.

Het citroendieet duurt een week.

 • Elke ochtend moet u een half uur voor het ontbijt citroensap met warm water drinken. En ook later 's ochtends en 's middags, bij de snacks, en 's avonds, 2 uur voor het slapengaan.
   
 • Verder moet u systematisch uw vlees, vis en salades besprenkelen met één of twee theelepels citroensap.
   
 • De eerste dag is de dag van ontgifting. U eet uitsluitend fruit, groente en gegrilde vis, maar dat laatste alleen bij het avondeten.
   
 • Voor de volgende dagen vermelden de boeken voor het menu precies drie maaltijden en twee snacks. Dat moet letterlijk opgevolgd worden.
   
 • De menu's bevatten veel groente en fruit, amandelen (of zonnebloempitten of pinda's), zo nu en dan havervlokken, wat volkorenbrood, enkele zuivelproducten en kip, vis of eieren alleen bij het avondeten, maar niet altijd.
   
 • Bij het koken gebruikt u zo min mogelijk vetstoffen, u eet weinig suiker en u drinkt water, thee, kruidenthee en sap van groente of verse vruchten.

Voordelen van het citroendieet

 • Citroenen zijn rijk aan vitamine C en u kunt er dan ook zeker van zijn daarvan de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Als dat daarvoor niet het geval was, dan is het normaal dat u zich nu beter voelt, minder vermoeid.

 • De voeding is rijk aan vezels (groente, vers en gedroogd fruit) en u loopt niet het risico op hongeraanvallen.

 • De menu's zijn voldoende evenwichtig, rijk aan groente en fruit en caloriearm, dus u verliest tijdens uw week citroendieet beslist wel een paar kilo. Maar dat komt niet door de citroen!

Initialement publié par Paule Neyrat, diététicienne le 12/04/2014 - 11h36 et mis à jour par Paule Neyrat, Diëtiste le 08/03/2017 - 17h30
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Het Kretenzische dieet: ongelofelijk doeltreffend! Gepubliceerd op 23/08/2010 - 00h00

Het staat nu duidelijk vast dat specifieke diëten het hart doeltreffend beschermen tegen het hervalrisico na een hartinfarct. Het Kretenzische dieet blijkt daarbij het meest doeltreffende: het vermindert de hartsterfte in enkele maanden tijd met meer...

Meer artikels