PUBLICITÉ

Citroen doet wonderen in het huishouden!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/07/2013 - 15h44
-A +A

Citroen is een wondermiddel om te bleken of vlekken te verwijderen, maar ook om te ontsmetten en vieze geurtjes weg te krijgen. Hebt u in de ijskast nog een halve citroen liggen en weet u niet wat ermee te doen? Dan hebt hebt vast iets aan deze 5 recepten voor het huishouden!


PUB

Citroen en witte azijn: hetzelfde gevecht!

Algemeen gesproken kan citroensap witte azijn in heel wat toepassingen vervangen, op enkele uitzonderingen na dan. Een minpuntje is dat citroenen iets duurder zijn, maar de geur stoort dan weer minder. Gebruikt u meestal maar een paar druppels citroensap en komt de rest onderaan in uw ijskast terecht? Pers de citroen dan uit en gebruik het sap in het huishouden!

Bleken en ontvlekken met citroen

1. Tegen hardnekkige vlekken. Citroen is vooral bekend als verwijderaar van lastige vlekken. Bij vlekken van thee, rouille of opgedroogde fruitvlekken hebt u vaak goede resultaten. Hetzelfde geldt voor schimmelvlekken. Doe op de vlekken eerst wat gezouten citroensap, ga er dan over met marseillezeep en was het textiel dan in de wasmachine op 90°C. Over het algemeen is het probleem zo opgelost.

2. Gootstenen, werkbladen of baden en douches bleken. U kunt citroen ook gebruiken om de kleur van uw stenen op te frissen of om oppervlakten zoals een badkuip of witte gootsteen weer mooi wit te krijgen.

3. Ontkalken. Citroen is een zuur en is dus ook goed tegen kalkaanslag. Het werkt goed op alle oppervlakten die aangetast zijn door kalk, bijvoorbeeld kranen.  Het makkelijkst is nog om met een halve citroen (met de vleeskant) over de plek te gaan die u wilt schoon krijgen. Spoelen, drogen en klaar is kees!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/07/2013 - 15h44

"Le grand ménage", Raffa, éd. Soliflore.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Gezond wonen: is uw woning toxic-free? Gepubliceerd op 28/07/2014 - 15h02

Onze woningen zitten vol synthetische materialen en chemische producten. Maar met enkele inspanningen en vooral door onze gewoonten te veranderen, kunnen we de binnenluchtvervuiling verminderen. En u? Hebt u thuis de juiste reflexen?

10 beweringen over transpiratie : juist of fout ? Gepubliceerd op 12/08/2013 - 22h23

Zweten is te zien, te ruiken. Het is onesthetisch en het is hinderlijk, voor de persoon in kwestie én voor anderen. Overdadig zweten bevordert het zelfvertrouwen niet. Hoe beperkt u het zweten en herstelt u uw comfort en innerlijke rust ?

Meer artikels