PUBLICITÉ

Chronische vermoeidheid

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 11/03/2002 - 00h00
-A +A

Vermoeidheid komt niet alleen voor bij kanker. Het chronische-vermoeidheidssyndroom is een echte plaag voor diegenen die eraan lijden. Tot dusver werd de ziekte niet als dusdanig erkend.

PUB

Op 4 maart heeft het RIZIV-comité een akkoord gesloten met het universitair ziekenhuis Gasthuisberg (KUL, Leuven). Nu kunnen de patiënten op advies van een huisarts een gespecialiseerd centrum raadplegen voor diagnostiek en behandeling. Weldra zullen nog vier andere centra door de minister worden erkend.Om te kunnen genieten van de diensten van deze centra moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden:

  • De patiënt moet worden verwezen door een huisarts.
  • Hij moet worden onderzocht door een multidisciplinair team: internist, psychiater, revalidatie-arts.
  • Het multidisciplinaire team stelt een behandelingsplan op in overleg met de patiënt. Dat kan bestaan uit een individuele behandeling in het ziekenhuis of door de huisarts met de hulp van een referentiecentrum.
  • Het centrum hecht veel belang aan sociale en professionele revalidatie van de patiënt.

Op 1 april 2002 zullen de raadplegingen beginnen aan het universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven. De praktische punten zullen later nog worden medegedeeld.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 11/03/2002 - 00h00 Persmededeling van Minister Vandenbroucke van 4 maart 2002
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Kernongevallen: denk aan jodium! Geüpdatet op 14/03/2003 - 00h00

Naar aanleiding van enkele recente (valse) alarmen in ons land, willen we er toch aan herinneren dat de schildklier moet worden beschermd bij een kernongeval. Na het kernongeval van Tsjernobyl hebben de vorsers de langetermijngevolgen nog beter kunne...

Haaruitval... pruiken terugbetaald Geüpdatet op 03/06/2002 - 00h00

Pruiken zullen worden terugbetaald voor iedereen die lijdt aan haaruitval ongeacht of de haaruitval te wijten is aan een medische behandeling of niet. Daarvoor wordt een extra budget van € 750.000 uitgetrokken.

Alles weten over diabetes Geüpdatet op 21/08/2007 - 00h00

1 Belg op 20 heeft diabetes, een aantal dat in de toekomst nog zou kunnen verdubbelen omwille van onze slechte levenshygiëne. Preventie en voorzorgsmaatregelen zijn tegenwoordig meer dan noodzakelijk.

Meer artikels