PUBLICITÉ

Cholesterolverlagende margarine, olie of yoghurt: goed of slecht idee?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 19/10/2009 - 00h00
-A +A

Te veel cholesterol is een van de risicofactoren voor cardiovasculaire aandoeningen. We moeten dus alles doen om ofwel te voorkomen dat ons cholesterolgehalte stijgt of om het opnieuw naar beneden te krijgen. We kennen natuurlijk al het cholesterolvrije dieet, maar wat te denken van levensmiddelen die er prat op gaan een cholesterolverlagend effect te hebben?

PUB

Hoe moeten we een teveel aan cholesterol aanpakken?


Het cholesterolvrije dieet heeft over het algemeen zijn doeltreffendheid bewezen, net zoals de cholesterolverlagende geneesmiddelen. Maar is het ook nuttig of aangewezen om aanvullende producten te gebruiken waaraan een cholesterolverlagend effect wordt toegeschreven? Wat moeten we erover weten?

Cholesterolverlagende producten: goed voor het hart, maar niet voldoende


Bij een teveel aan cholesterol zal het gebruik van deze producten - of het nu om melkproducten, een margarine, of zelfs een olie gaat - alleen niet volstaan om weer een bevredigend cholesterolgehalte te krijgen. Ze moeten gecombineerd worden met een aangepaste voeding. Deze producten vervangen trouwens niet de medicamenteuze behandeling, en ze rechtvaardigen ook geen vermindering van de dosis, zeker niet op eigen houtje. Bovendien blijft regelmatige opvolging door een arts noodzakelijk.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 19/10/2009 - 00h00 (1) Matthan NR. Et coll., Circulation, 112 : II 816-7, 2005. (2) Plat J. et coll., Am. J. Cardiol., 96 (1A) : 15D-22D, 2005.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Goede en slechte vetten Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Cholesterol is geen indringer noch één of ander krachtig gif, maar integendeel een levensnoodzakelijke stof. Hij speelt niet alleen een rol bij de goede werking van het zenuwstelsel, maar vervult ook specifieke functies bij de productie van sommige h...

Cholesterol: kent u de slechte vetten? Gepubliceerd op 01/11/2015 - 23h44

Hoe kunnen we de goede cholesterol van de slechte onderscheiden? Welke producten moeten bovenaan op ons menu staan? Welke moeten we net beperken? En hoe omzeilen we de valkuilen die we dagelijks tegenkomen?

Meer artikels