Te veel slechte cholesterol is een belangrijke risicofactor van hart- en vaataandoeningen. Het is dus in het voordeel van uw hart en uw bloedvaten dat u weet hoe u fouten kunt vermijden. Test uw kennis en antwoord op de volgende vragen.

- 1) Als ik charcuterie eet, kies ik het best:
- 2) Van de twee onderstaande producten kies ik gewoonlijk:
- 3) Al ik olijfolie gebruik:
- 4) Vette vis is te mijden.
- 5) In een ei bevat alleen de eierdooier cholesterol.
- 6) Om mijn slechte cholesterol omlaag te krijgen moet ik minder verzadigde vetzuren eten.
- 7) Soja helpt het cholesterolpeil omlaag krijgen.
- 8) Fytosterolen zijn geneesmiddelen.
- 9) Fytosterolen zijn geneesmiddelen.
1) Als ik charcuterie eet, kies ik het best:
Een klein sneetje worst.
Een grote snee gekookte ham.
Gekookte ham is veel magerder dan worst.
2) Van de twee onderstaande producten kies ik gewoonlijk:
Quiche.
Pizza maison.
Anders dan in een pizza zitten er in een quiche eieren. Let anderzijds wel op met industrieel bereid pizzadeeg, want dat bevat dan weer transvetzuren.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Volgende pagina