PUBLICITÉ

Cholesterol: minder dan 190 mg/dl...

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist en voedingsdeskundige op 04/01/2005 - 00h00
-A +A

Hart- en vaatziekten blijven de belangrijkste doodsoorzaak in België, ver vóór kanker. Een te hoog cholesterolgehalte is een belangrijke risicofactor. Weet u hoeveel cholesterol u hebt?

PUB

De Belgian Lipid Club (BLC) is een wetenschappelijk bedrijf dat de gegevens uit de literatuur analyseert, artsen en patiënten informeert en het publiek sensibiliseert over de gevolgen van te veel bloedvetten voor hart en bloedvaten. Vandaag formuleert de BLC nieuwe aanbevelingen terzake.

Publieksvijand nr. 1

België wordt minder getroffen door hart- en vaatziekten dan de Angelsaksische en Noord-Europese landen. Toch blijven ze de belangrijkste doodsoorzaak bij volwassenen, vóór kanker, en treffen ze niet alleen mannen. De maatschappelijke vooruitgang van de voorbije decennia, de emancipatie van de vrouw en de langere levensduur hebben de verschillen tussen man en vrouw verminderd wat het risico op hart- en vaatziekten betreft.

Wat is het ideale cholesterolgehalte?

De drempelwaarden van cholesterol waaronder er minder recidieven zijn van cardiovasculaire accidenten, worden voortdurend verlaagd. Vandaag wordt een totaal cholesterolgehalte aanbevolen van 190 mg/dl of minder (wat overeenkomt met een LDL-waarde van 115 mg/dl of minder - LDL is de "slechte" cholesterol). Uit recente studies blijkt dat er zelfs beter gestreefd wordt naar nog lagere waarden: een LDL-gehalte van minder dan 100 mg/dl of misschien nog minder. Kortom, het normale of ideale cholesterolgehalte ligt nog niet vast!

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist en voedingsdeskundige op 04/01/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Cholesterol: kent u de slechte vetten? Gepubliceerd op 01/11/2015 - 23h44

Hoe kunnen we de goede cholesterol van de slechte onderscheiden? Welke producten moeten bovenaan op ons menu staan? Welke moeten we net beperken? En hoe omzeilen we de valkuilen die we dagelijks tegenkomen?

Meer artikels