Hoe kunnen we de goede cholesterol van de slechte onderscheiden?
Welke producten moeten bovenaan op ons menu staan?
Welke moeten we net beperken?
En hoe omzeilen we de valkuilen die we dagelijks tegenkomen?

- Waarin zit het meest cholesterol?
- Voedingsvezels helpen:
- De beste granen zijn:
- Vis voorkomt een te hoge cholesterol. De beste vis is:
- Omega 3-vetzuren zijn goed voor de gezondheid.
- Sommige margarines zijn net zo schadelijk als boter.
- Eieren bevatten veel cholesterol, maar de cholesterol zit alleen:
- Bij verhoogde cholesterol is het eten van schaaldieren beter te mijden.
- Een cholesterolverlagend dieet heeft geen zin bij iemand die cholesterolverlagende medicatie neemt.
- Er bestaat geen "goede cholesterol".
Waarin zit het meest cholesterol?
Hersens.
Hersens, nieren en ander orgaanvlees zijn de levensmiddelen met het hoogste gehalte aan cholesterol. Daarna komen respectievelijk eieren, schaaldieren en vlees.
Voedingsvezels helpen:
De cholesterol afvoeren.
Daarom horen er in een cholesterolverlagend dieet veel voedingsvezels te zitten. Fruit, groenten en volle granen zijn dus goed.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Volgende pagina
Breuleux-Jacquesson Nathalie, Dites non au cholestérol, Uitgeverij Alpen.