PUBLICITÉ

Cholesterol: kent u de slechte vetten?

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 01/11/2015 - 23h44
-A +A

Hoe kunnen we de goede cholesterol van de slechte onderscheiden?

Welke producten moeten bovenaan op ons menu  staan?

Welke moeten we net beperken?

En hoe omzeilen we de valkuilen die we dagelijks tegenkomen?

PUB

Waarin zit het meest cholesterol?


Hersens.

Hersens, nieren en ander orgaanvlees zijn de levensmiddelen met het hoogste gehalte aan cholesterol. Daarna komen respectievelijk eieren, schaaldieren en vlees.

Voedingsvezels helpen:

De cholesterol afvoeren.

Daarom horen er in een cholesterolverlagend dieet veel voedingsvezels  te zitten. Fruit, groenten en volle granen zijn dus goed.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 03/04/2012 - 11h40 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 01/11/2015 - 23h44

Breuleux-Jacquesson Nathalie, Dites non au cholestérol, Uitgeverij Alpen.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
krisnatoon

Er ligt voor mij nog een vraag open: Makreel is goed voor het cholesterolgehalte. Maar ik lees dat gerookte makreel niet goed zou zijn. Is dat zo???

M.vr.gr.

Anton

PUBLICITÉ
Lees ook
Goede en slechte vetten Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Cholesterol is geen indringer noch één of ander krachtig gif, maar integendeel een levensnoodzakelijke stof. Hij speelt niet alleen een rol bij de goede werking van het zenuwstelsel, maar vervult ook specifieke functies bij de productie van sommige h...

Meer artikels