
- Voor :
- 8 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
Voor 25 truffels:
200 gr zwarte chocolade
15 cl vloeibare room
25 gr zachte boter
50 gr niet gesuikerde cacao
PUB
Bereiding voor chocoladetruffels
Werk in een koele ruimte.
Rasp de chocolade of snij ze in kleine stukken met een groot mes. Doe ze dan in een slakom.
Doe de vloeibare room en zachte boter in een kookpot en warm ze op op een zacht vuurtje tot de mengeling stijver wordt.
Doe beetje bij beetje bij de chocolade. Zachtjes roeren met een houten lepel tot de chocolade gesmolten is en de mengeling goed glad.
Doe op een schotel. Bewaar koel gedurende minstens 2 tot 3 uur.
Doe de cacao in een diep bord. Neem kleine stukjes ter grootte van een soeplepel en draai dan kleine bolletjes in uw handen. Leg ze op een bord met cacao en rol ze erin. Koel bewaren tot het moment van serveren.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 19/12/2011 - 14h48
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 10/02/2015 - 12h17
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ