PUBLICITÉ

Chocoladecake

Recept aangemaakt op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2015 - 12h11
-A +A
Voor :
1 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :
Boter: 125 g Poedersuiker: 125 g Eieren: 2 Bloem: 150 g Gedroogde gist: 1 afgestreken koffielepel (Niet-bespoten) sinaasappelschil: 1 Zwarte chocolade: 150 g
PUB

Bereiding van de chocoladecake

Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
Boter een cakevorm in.
Meng de rest van de boter met de poedersuiker in een keukenrobot. Voeg vervolgens de eieren, bloem en gist toe.
Rasp de sinaasappelschil en voeg ze toe. Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg ze toe.
Meng alles goed en giet de bereiding in de vorm.
Stop het gerecht 15 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur vervolgens tot 150°C (stand 5) en laat nog gedurende 45 minuten bakken. Controleer of de cake doorbakken is door met een mes in de cake te prikken: hij moet er glad uitkomen.
Laat de cake afkoelen. Haal hem uit de vorm en snij hem in plakken. Wikkel ze in huishoudfolie.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 09/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 02/06/2015 - 12h11
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ