PUBLICITÉ

Chili con carne

Recept aangemaakt op 13/01/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 21/11/2011 - 11h35
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 eetlepel olijfolie
600 gram mager rundgehakt
1 groot blik gepelde tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
2 koffielepels chilipoeder
1 koffielepel komijnpoeder
1/2 koffielepel gedroogde oregano
1 groot blik rode bonen
zout
PUB

Bereiding voor chili con carne


Pel de uien en het knoflook en versnipper alles.
Schil de paprika met een dunschiller. Snij hem doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Verhit de olie in een braadpot. Stoof de uien 10 minuten. Roer geregeld en zorg dat ze niet beginnen te verkleuren. Doe de paprika en het knoflook erbij en stoof nog eens 5 minuten.
Doe het gehakt erbij. Laat 5 minuten bakken tot het begint te verkleuren en bestrooi met een beetje zout.
Giet het blik tomaten (ook het sap) erbij en doe ook de tomatenpuree erbij. Meng goed.
Doe het chilipoeder erbij, samen met het komijnpoeder en de oregano. Roer alles goed dooreen. Leg het deksel op de pot en laat op een matig vuur 15 minuten pruttelen.
Spoel de bonen en doe ze in de pot bij de rest. Meng goed. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Proef en breng eventueel verder op smaak. Dien op in de pot.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 13/01/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 21/11/2011 - 11h35
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ