PUBLICITÉ

Cement: nooit zonder handschoenen!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 20/05/2003 - 00h00
-A +A

Bescherm uw handen. De meeste doe-het-zelvers zijn zich niet bewust van de gezondheidsgevaren van cement. Het gebruik ervan kan diverse huidaandoeningen of dermatosen veroorzaken.

PUB
Overzicht

In tegenstelling tot professionele gebruikers zijn heel wat sporadische gebruikers slecht geïnformeerd over de risico's van cement.

Wat u moet weten

Als cement na te zijn vermengd met water in contact komt met de huid, kunnen er irritaties optreden. Op lange termijn kan dat tot dermatitis leiden en in bepaalde gevallen tot allergische dermatosen. Deze aandoeningen zijn verre van dodelijk, maar kunnen niettemin worden voorkomen door middel van aangepaste bescherming: handschoenen voor de handen, overmouwen voor de armen, kniebeschermers voor de benen enz.

  • Als u cement moet gebruiken, vermijd dan elk rechtstreeks contact tussen de huid en het cement.
  • Gebruik systematisch handschoenen of een speciale beschermende vette crème die is bestemd voor dit gebruik.
  • Draag handschoenen van uw maat, die aangepast zijn aan het behandelde materiaal. Vervang ze zodra ze zwakke punten vertonen (barstjes, scheuren...).
  • Was uw handen na het werk zorgvuldig met water en zeep. Gebruik geen oplosmiddel of detergens.
  • Vervolgens kan u een verzachtende lotion gebruiken.
  • Maak uw werkoverall geregeld schoon.
  • Als u rode vlekken ziet verschijnen op de vingers, armen, onderarmen of knieën, ga dan te rade bij uw arts of apotheker.
Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 20/05/2003 - 00h00 Communiqué van de Direction Générale de la Santé, april 2003.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Gewone zeep is ruim voldoende Geüpdatet op 12/11/2002 - 00h00

Het heeft geen zin meer geld uit te geven voor een antibacteriële zeep. Amerikaanse onderzoekers hebben aangetoond dat gewone zeep even goed is voor de dagelijkse hygiëne.

Hygiëne: de gulden middenweg Geüpdatet op 20/09/2005 - 00h00

Onze handen zijn de belangrijkste "microbenverspreiders". Er bestaan wel degelijk regels om die onzichtbare vijanden te bestrijden, maar ze worden niet altijd nageleefd. Wie wast er systematisch zijn handen alvorens aan tafel te gaan en na elke sanit...

De risico's van het vak: de kapper Gepubliceerd op 15/06/2016 - 12h10

Er wordt vaak gezegd dat men moet kunnen lijden om mooi te zijn, maar hebt u er al eens bij stilgestaan wat de kappers en kapsters moeten doorstaan om u mooi te maken?! Onregelmatige werkuren, piekperioden, blijven rechtstaan, met rugpijn en probleme...

Meer artikels