PUBLICITÉ

Cellulitis: twee doeltreffende remedies

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 19/02/2013 - 14h03
-A +A

Cellulitis is de gezworen vijand van vrouwen, ongeacht of ze nu te veel kilo's heeft of niet.

De aandoening kan heel lokaal voorkomen op de heupen, of verspreid op de billen en dijen.

Maar in beide gevallen is cellulitis onesthetisch en tast ze ons zelfbeeld aan.

Wat zijn efficiënte oplossingen voor cellulitis?

PUB

Cellulitis: 90% van de vrouwen en 2% van de mannen!

Deze ongelijke verdeling tussen mannen en vrouwen is aan de hormonen toe te schrijven. Daarnaast spelen ook nog andere factoren mee die verklaren waarom sommige vrouwen meer last hebben van cellulitis dan andere: bij een dunnere huid gaat het lichaam gemakkelijker cellulitis produceren, maar ook de kwaliteit van de bloedstroom, de levenshygiëne, de voeding en erfelijke factoren spelen een rol.

Het zijn allemaal ongelijkheden waartegen we niet altijd iets kunnen doen.

Wat kunnen we dan wel doen tegen die cellulitis op de heupen, de billen, de dijen en soms ook de buik?

Vaak kan het nodig zijn om de voeding weer in evenwicht te brengen. Maar los daarvan hebben we eigenlijk maar twee wapens. En het vergt ook nog tijd en volharding om ze effect te laten hebben!

1) Cellulitis bestrijden met massage

Het aanbod aan crèmes om af te slanken is enorm groot. Er worden ook regelmatig vergelijkende tests gedaan waaruit blijkt dat sommige doeltreffender zijn dan andere.

Maar veel meer dan crèmes zijn vooral massages het aangewezen middel om stukje bij beetje enkele centimeters kwijt te raken.

Dus, of u nu een crème gebruikt of niet, vergeet vooral niet om elke dag uw benen en de andere zones waar u last hebt van cellulitis te masseren. Doe dat volgens de befaamde methode van het "rollen-knijpen".

Of dat nu thuis gebeurt of bij een schoonheidspecialiste of kinesist, manueel of met een endodermisch toestel, wat telt is de regelmaat. Sommige massages zijn pijnlijk, maar pijn is geen graadmeter voor de doeltreffendheid van een massage.

Er bestaan ook drankjes tegen cellulitis, maar wees daarmee op uw hoede. De effecten zouden vooral te danken zijn aan hun vochtafdrijvende eigenschappen.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 02/03/2009 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 19/02/2013 - 14h03

Dr. Jean-Michel Cohen, "Objectif minceur", uitgeverij Flammarion.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Welke lichaamsoefeningen zijn goed tegen cellulitis? Geüpdatet op 19/08/2008 - 00h00

Lichaamsbeweging is een van de wapens om cellulitis te bekampen. Maar wat zijn de meest efficiënte oefeningen om van de ontsierende zones in de dijen, billen en heupen af te raken? Hieronder vindt u een klein programma met oefeningen en tips om uit t...

Behandelingen voor cellulitis: wat werkt en wat niet? Gepubliceerd op 29/09/2016 - 09h30

Laten we er geen doekjes om winden: aan cellulitis is niet zo heel veel te doen. Geen van de remedies heeft ook een blijvend resultaat. Toch worden er heel wat oplossingen aangeboden! We scheiden het kaf van het koren.

Lipolyseverbod: wat zijn nu de oplossingen tegen cellulitis? Geüpdatet op 06/06/2011 - 18h57

Onlangs werd in Frankrijk de lipolyse behandeling van cellulitis verboden. Ook al is deze techniek in België legaal, toch past het zeer voorzichtig te zijn. We moeten ons nu dus afvragen op welke methoden we nog een beroep kunnen doen in de strijd te...

Meer artikels