PUBLICITÉ

Cellulitis: niets gaat boven een goede massage

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 25/09/2007 - 00h00
-A +A

Wanneer u de eerste tekenen van cellulitis ziet verschijnen, moet u meteen reageren. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt om de fameuze vetkussentjes weg te krijgen. Massage speelt hierbij een zeer belangrijke rol: massage stimuleert de bloedsomloop en het lymfvatenstelsel op een zeer actieve manier en dat is precies wat de door cellulitis aangetaste weefsels nodig hebben.

PUB

De eerste tekenen van cellulitis

Het probleem met cellulitis, net zoals met de overtollige kilo's, is dat ze, eenmaal aanwezig, zo moeilijk weg te krijgen is. Cellulitis bestaat hoofdzakelijk uit opgehoopte vetcellen die de doorbloeding en het lymfvatenstelsel verstoren. Daardoor is er sprake van een slechte doorbloeding van het weefsel, dat bijgevolg onvoldoende zuurstof krijgt, wat het probleem nog verergert. De huid wordt vervolgens ruw en hard en op die plaats steeds moeilijker te behandelen. Ideaal is een behandeling te starten alvorens de cellulitis zich onder de huid vastzet en zich verspreidt over de dijen, billen en heupen.

De vermageringscrèmes die tegenwoordig beschikbaar zijn, zijn doeltreffend en bijzonder nuttig in geval van beginnende cellulitis. Het aanbrengen van die crèmes heeft nog het bijkomende voordeel dat het u verplicht de plekken waar cellulitis zich voordoet te masseren.
Met sommige producten zou men nog kunnen twijfelen: is het goede resultaat echt het gevolg van de actieve bestanddelen van de crème of eerder van de massage die nodig is om de crème aan te brengen?

De noodzaak om de aangetaste plekken te masseren

Vermageringscrème of niet, massage moet bij de vrouwen een automatisme worden.
Cirkelvormige bewegingen met de handpalm (of met een elektrisch massagetoestel), steeds van beneden naar boven, stimuleren de bloedsomloop en zorgen ervoor dat de cellulitis een halt wordt toegeroepen in plaats van ander weefsel in te palmen. Gommage van het lichaam (een- of tweemaal per week onder de douche of in bad) is ook heilzaam om de dode cellen te verwijderen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 25/09/2007 - 00h00 "La médecine anti-âge", Dr de Goursac, Editions Ellébore.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Cellulitis of te veel vet? Geüpdatet op 10/03/2014 - 17h18

Over enkele weken kunnen we allicht met blote armen rondlopen en aan de vakantiebadpakken beginnen te denken. Maar dan krijgen we ook de ontsierende vetrolletjes te zien en die vreselijke cellulitis die we zo graag zouden wegstoppen! En dat is niet g...

Drie afslankingsmassages om thuis te doen Geüpdatet op 24/05/2017 - 14h46

Hebt u een buikje? Zware benen? Dijen en billen die niet echt strak zijn? Ziehier drie afslankingsmassages om zelf te doen en er tegen de zomer slanker uit te zien. Vetkussentjes, een opgeblazen gevoel, vochtophoping ... een afslankingsmassage is een...

Meer artikels