PUBLICITÉ

Cellulitis: niet alleen genetisch!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/04/2008 - 00h00
-A +A

Is cellulitis erfelijk? Gedeeltelijk wel. Als u wilt weten hoe u oud zult worden, dan ligt het antwoord vaak bij moeders en grootmoeders. Maar dat is nog geen reden om te denken dat u er zelf niets aan kan of hoeft te doen!

PUB

Cellulitis is genetisch

Cellulitis is zichtbare onderhuidse vetopslag. De vetcellen nemen toe in volume en vormen hoopjes die zichtbaar zijn voor het blote oog. Dat is de fameuze sinaasappelhuid. De genetische factor is reëel: het aantal vetcellen en de lokalisatie ervan ligt al vast bij de geboorte. De lokalisatie is belangrijk omdat de sinaasappelhuid bij voorkeur opduikt op plekken waar de huid dun en fragiel is: dijen en billen, maar ook armen en andere plekken. Vetophopingen kunnen over zowat het hele lichaam optreden, maar daarom is het nog geen cellulitis die zeldzamer is. U moet ook weten dat cellulitis niet alleen een nefast effect heeft op esthetisch vlak, het kan ook voor andere problemen zorgen. Te grote vetcellen hinderen de bloedcirculatie en de eliminatie van onderhuidse toxines.

Diëten en sport: geen echte oplossing voor cellulitis

Al naargelang de geraadpleegde bron, schatten artsen het aantal vrouwen dat met cellulitis kampt op 90% à 95%. Het is dus een probleem dat bij heel wat mensen voorkomt… Daar komt nog bij dat cellulitis resistent is aan de klassieke vermageringsmiddelen:
- Lichaamsgewicht verliezen? Dat volstaat niet. Het vet dat in de cellulitis zit, doet daar blijkbaar dienst als ultieme reserve. Het is de laatste plek waar iets af gaat bij een dieet. En het is ook daar men eerst bijkomt en dat bij de minste misstap!
-Sporten? Dat is al een beetje nuttiger omdat de spieren gestimuleerd worden en de bloedcirculatie verbetert. Dat maakt de huid steviger en de cellulitis minder zichtbaar. Maar lichaamsbeweging kan cellulitis niet helemaal doen verdwijnen.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/04/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Lipolyseverbod: wat zijn nu de oplossingen tegen cellulitis? Geüpdatet op 06/06/2011 - 18h57

Onlangs werd in Frankrijk de lipolyse behandeling van cellulitis verboden. Ook al is deze techniek in België legaal, toch past het zeer voorzichtig te zijn. We moeten ons nu dus afvragen op welke methoden we nog een beroep kunnen doen in de strijd te...

Behandelingen voor cellulitis: wat werkt en wat niet? Gepubliceerd op 29/09/2016 - 09h30

Laten we er geen doekjes om winden: aan cellulitis is niet zo heel veel te doen. Geen van de remedies heeft ook een blijvend resultaat. Toch worden er heel wat oplossingen aangeboden! We scheiden het kaf van het koren.

Technieken om cellulitis te bestrijden: hoe werken ze? Gepubliceerd op 20/07/2017 - 13h46

Cellulitis - of de beruchte sinaasappelhuid - kan op veel manieren worden aangepakt. Misschien hebt u al een afslankingscrème , ultrasone geluidstrillingen of de techniek van het kneden en rollen uitgeprobeerd… Maar weet u ook wat er precies in de ve...

Een aantal misvattingen over cellulitis Gepubliceerd op 13/04/2015 - 11h29

Cellulitis is een normaal fenomeen, meestal van hormonale oorsprong, dat 80 van alle vrouwen treft, ongeacht hun leeftijd of lichaamsgewicht. Wat weet u over deze kwaal waar vrouwen doorgaans een hekel aan hebben?

Meer artikels