PUBLICITÉ

Cellulitis bestrijden met mechanica

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/03/2008 - 00h00
-A +A

Hebt u al alles geprobeerd om uw door cellulitis geplaagde dijen weer glad te krijgen of om uw buikje weg te werken met diëten zonder succes? Dan rest u nog de methodes met manipulaties. Voorwaarde is wel dat u over geld, kennis en een goed adres beschikt.

PUB

Resistent vet

De capaciteit om vetten op te slaan en de plek waar die vetten opgeslagen worden, is genetisch bepaald. Sommige slanke vrouwen die in goede fysieke vorm zijn, kunnen gelokaliseerde vetzones hebben, zowel in de vorm van cellulitis als in de vorm van onderhuids vet. De dijen en de buik zijn vaak vernoemde probleemzones, maar ook de heupen komen in aanmerking. De vetcelen of adipocyten zijn geprogrammeerd om reserves te maken. En op die probleemplekken doen ze dat iets te goed naar onze zin!

Hoe kan je weerbarstig vet bestrijden?

Eerst en vooral met een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Het is een feit dat weerbarstig vet niet voor 100% kan voorkomen of bestreden worden. Maar dat is nog geen reden om het vet dan maar zijn gang te laten gaan! U kunt bijvoorbeeld oefeningen doen die het vet minder hinderlijk maken. Een klein buikje dat ondersteund wordt door tonische spieren is mooier dan hetzelfde buikje bovenop een buik zonder getrainde spieren.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/03/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Buikvet: de waarheden Gepubliceerd op 25/08/2015 - 12h10

Een buikje? Diëten? Groene thee? Over het probleem van het buikje bestaan er veel misvattingen. Dit artikel onderscheidt het goede van het foute.

Cellulitis of te veel vet? Geüpdatet op 10/03/2014 - 17h18

Over enkele weken kunnen we allicht met blote armen rondlopen en aan de vakantiebadpakken beginnen te denken. Maar dan krijgen we ook de ontsierende vetrolletjes te zien en die vreselijke cellulitis die we zo graag zouden wegstoppen! En dat is niet g...

Waarom hebben sommige vrouwen een buikje? Gepubliceerd op 11/06/2013 - 14h48

We dromen allemaal van een mooie, platte buik ! Jammer genoeg is dat niet iedereen gegeven en met ouder worden neemt de kans dat we een buikje kweken ook toe. Maar we kunnen op zijn minst een verklaring zoeken en ons concentreren op haalbare oplossin...

Behandelingen voor cellulitis: wat werkt en wat niet? Gepubliceerd op 29/09/2016 - 09h30

Laten we er geen doekjes om winden: aan cellulitis is niet zo heel veel te doen. Geen van de remedies heeft ook een blijvend resultaat. Toch worden er heel wat oplossingen aangeboden! We scheiden het kaf van het koren.

Meer artikels