
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 40 minutes
- Ingrediënten :
-
1 preiwit
1 koffielepel olijfolie
1 bosje bieslook
200 g bloem
1 pakje gist
3 eieren
100 g ricotta of goed uitgelekte verse kaas
1 pakje gerookte zalm in blokjes
zout
versgemalen peper
PUB
Bereiding van de cake van gerookte zalm met prei
Verwarm de oven op 180°C.
Was de prei en snij het wit in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de prei tien minuten al roerend. Bestrooi met een beetje zout.
Was het bieslook dep het droog en versnipper het.
Zeef de bloem over de gist in een kom.
Klop de eieren los in een andere kom en doe er de kaas bij.
Roer goed en werk er stukje bij beetje het bieslook, de prei en de zalmblokjes onder. Kruid met peper en meng goed door elkaar.
Giet de bereiding in een cakevorm met antiaanbaklaag en zet die 35 tot 40 minuten in de oven.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 16/02/2010 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 17/05/2017 - 17h00
PUBLICITÉ