PUBLICITÉ

De buikplooiverwijdering of buikplastiek op video uitgelegd

Vidéo publiée le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Blausen (Collectief) le 29/06/2016 - 12h51
-A +A

PUB

Iemand kan buikplooiverwijdering, ook wel buikplastiek genoemd, laten uitvoeren als er sprake is van overtollig vetweefsel in de buik, dat ondanks buikspieroefeningen niet afneemt, of bij loszittende of verzakkende huid op de buik, of als de buikspieren door zwangerschap zijn verslapt.

Tijdens een buikplastiekoperatie wordt net boven de schaamstreek een lange, horizontale incisie van heup tot heup gemaakt, en een tweede incisie rondom de navel, zodat deze vrij komt te liggen. De buikhuid wordt vanuit de buikwand opgetrokken tot de navel of helemaal tot aan de ribben. Daarbij wordt het overtollige vet verwijderd.

Uitgerekte of verzwakte buikspieren worden aangespannen en met hechtingen vastgezet. Dan wordt overtollige huid verwijderd. Ten slotte wordt de overgebleven buikhuid over de buik heen getrokken en wordt de incisie met hechtingen gesloten. Bij totale buikplastiek wordt er voor de navel een nieuwe opening gemaakt.

Deze operatie kan verschillende complicaties met zich meebrengen, die vóór de operatie met de dokter moeten worden besproken.

Vidéo initialement mise en ligne le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Blausen (Collectief) le 29/06/2016 - 12h51
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
hildeke

Wat kan zoiets kosten?

buikplooi

die vraag stel ik me ook en waarschijnlijk komt de mutualiteit er niet in tussen ?

chiquitita

Ik ben een vrouw van 61 jaar. Meet 157 cm ik weeg 58 kg mijn kilo's staan in mijn buik

PUBLICITÉ